Antena 3 CNN Actualitate Un şofer beat a intrat cu maşina într-un grup de tineri la Sântimbru, în Alba | Trei au murit pe loc, alţi trei au ajuns la spital

Un şofer beat a intrat cu maşina într-un grup de tineri la Sântimbru, în Alba | Trei au murit pe loc, alţi trei au ajuns la spital

Un tânăr de 19 ani a intrat cu maşina într-un grup de oameni, la Sântimbru, în judeţul Alba. Trei tineri au murit pe loc, iar alţi trei au fost răniţi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Aug 2023   •   08:44

Update 10:00: Șoferul în vârstă de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore.

Cei trei tineri uciși fuseseră la o petrecere în Alba Iulia și mergeau, alături de alți prieteni, să cumpere o bere de la benzinăria din zonă.

Aceștia se deplasau în afara părții carosabile, doi câte doi, moment în care au fost loviți de autoturismul condus de tânărul beat.

În urma impactului, trupurile celor trei tineri uciși au fost întinse pe o distanță de sute de metri.

După ce a lovit grupul de pietoni, mașina a mai mers încă 200 de metri pe câmp, unde a rămas blocată.

Tânărul care s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice era începător, având permis din decembrie 2022.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie dus în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Șoferul drogat care a lovit un pieton și trei autoturisme, după ce a furat o mașină, reținut pentru 24 de ore

"În noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins și accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile. 

În urma accidentului, din nefericire, 3 persoane, în vârstă de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor cauzelor care au dus la producerea acestui eveniment", se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

×
Subiecte în articol: Sântimbru accident în Alba IPJ Alba
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close