Antena 3 CNN Actualitate Accident stupid la Iaşi: Un şofer a rămas cu piciorul pe acceleraţie după ce i s-a făcut rău la volan

Accident stupid la Iaşi: Un şofer a rămas cu piciorul pe acceleraţie după ce i s-a făcut rău la volan

Accident stupid la Iaşi: Un şofer a rămas cu piciorul pe acceleraţie după ce i s-a făcut rău la volan
21 Dec 2010   •   20:07

Doi soţi din Iaşi erau să moară într-un accident stupid, în centrul oraşului. Omului i s-a făcut rău la volan şi a rămas cu piciorul pe acceleraţie. Femeia a încercat să sară din maşină, dar nu a reuşit. A fost târâtă până când maşina s-a oprit într-un copac. Fără răni grave, dar speriaţi, soţii cred că leşinul a survenit din cauza unei infecţii la dinţi suferite de bărbat.

Soţia spune că, cel mai probabil, antibioticele luate timp de două săptămâni, operaţia dentară de luni, la care stomatologul a folosit anestezic, şi antiinflamatorul pe care i l-a prescris apoi, toate au agravat starea de sănătate a soţului ei. Dar la analize, medicii nu i-au găsit omului decât glicemia cam ridicată, aşa că l-au externat şi i-au recomandat analize amănunţite. O tomografie pe care trebuie să o facă miercuri, poate arăta cauza pentru care omul a leşinat la volan. A fost un moment de panică atât pentru cei doi soţi cât şi pentru şoferii şi pietoni.

 
Şoferul a fost foarte agitat şi a refuzat ajutorul medicilor. La fel şi soţia lui, care a stat tot timpul lângă el. “L-am văzut deodată a rămas cu capul pe spate şi cu piciorul pe acceleraţie”, povesteşte un martor.

“A virat stânga brusc, m-a împins, am ajuns aproape pe contrasens, am redresat maşina şi am intrat pe banda a treia, după care a mai intrat o dată în mine”, a spus Florin Samciuc, şoferul maşinii lovite. “Nevasta a dat să sară din maşină, deci a sărit jos din maşină, s-a ţinut de portieră şi el a intrat în copac”, a declarat un martor.

Soţia le-a spus poliţiştilor că bărbatului i s-a făcut rău pentru că timp de două săptămâni antibiotic, luni a suferit o operaţie dentară, după care stomatologul i-a prescris un antiinflamator. Analizele de la spital şi medicii infirmă scenariul.

“Dacă nu a avut nicio problemă imediat după intervenţie nu există risc ca după ore sau zile după intervenţie să apară o legătură directă între lipotimie şi intervenţie”, susţine dr. Dorina Forna, decan Facultatea de Stomatologie U.M.F. Iaşi.

“Stări de leşin sau alte simptome antibioticele din câte cunosc eu nu pot da decât în condiţiile când persoana a luat nemâncat fără pansament gastric”, a precizat Gabriela Ştrait, preşedintele Colegiul Farmaciştilor Iaşi.

Bărbatul a suferit la volan un atac cerebral ischemic, iar medicii i-au găsit şi glicemia ridicată. Doar rezultatele tomografiei de miecuri vor arăta ce a păţit mai exact.

×
Subiecte în articol: accident Iași bolnav
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close