Antena 3 CNN Actualitate Accidentul RATB a fost provocat de eroare umană. Unul dintre vatmani a dat o comandă greşită

Accidentul RATB a fost provocat de eroare umană. Unul dintre vatmani a dat o comandă greşită

Accidentul RATB a fost provocat de eroare umană. Unul dintre vatmani a dat o comandă greşită
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Iul 2012   •   13:40

Din primele date făcute publice de către Regia de Transport Bucureşti, în accidentul de tramvai de ieri este vorba despre o eroare umană.

Directorul Direcţiei de Transport, Ion Dedu, a declarat că "a fost o eroare umană a ambilor vatmani. Din primele cercetări, s-a dovedit că mecanismul şi automatizarea macazului nu prezentau nici un fel de disfuncţionalităţi. Mai mult decât atât, aceste sisteme au prevăzute sisteme de siguranţă suplimentare, care nu permit manevrarea acestuia în momentul în care vagonul se află pe linie. Primul vatman este probabil să nu fi acţionat senzorul de macaz dintr-un motiv anume, trebuia să verifice dacă pe semaforul de macaz era aprins simbolul care indica blocarea macazului, acesta nu a verificat, motiv pentru care a intrat pe macaz. "

"Cel de-al doilea vatman trebuia să oprească înainte să intre pe macaz, şi să nu acţioneze macazul cu vagonul din faţă. "

"În urma anchetei se va stabili cine va plăti daunele, iar împortiva celor doi vatmani se vor lua măsurile necesare protrivit regulamentului de ordine interioară. "

Brânduşa Raeceanu, RATB, a declarat că "ancheta este încă în curs de derulare, iar cele două tramvaie implicate în accident sunt sigilate în DEPOU, iar Procuratura nu şi-a dar încă acceptul pentru descărcarea datelor din computerul de bord.  "




×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close