Antena 3 CNN Actualitate Achiziţii de criză la Ministerul Turismului. Elena Udrea cumpără carburanţi de 60.000 de euro

Achiziţii de criză la Ministerul Turismului. Elena Udrea cumpără carburanţi de 60.000 de euro

Achiziţii de criză la Ministerul Turismului. Elena Udrea cumpără carburanţi de 60.000 de euro
Sursa foto: Elena Udrea
16 Oct 2009   •   11:26

Pe final de mandat, ministrul Elena Udrea a pregătit o ultimă cheltuială de lux. Ministerul Turismului va achiziţiona benzină şi motorină în valoare de peste 60.000 de euro. Cu aceşti carburanţi, cele 40 de maşini din parcul auto al ministerului pot parcurge zilnic peste 100 de kilometri, timp de o jumătate de an.

Criza nu împiedică Ministerul Turismului să cumpere peste 50.000 de litri de benzină fără plumb şi 18.000 de litri de motorină. Potrivit ziariştilor de la Jurnalul Naţional, contractul pentru achiziţionarea de carburanţi are durata până la 31 decembrie 2009, cu posibilitatea prelungirii lui încă patru luni. Suma totală alocată acestui contract depăşeşte 262.000 de lei.

Cele 40 de maşini din parcul auto al Ministerului Turismului au alocat pentru carburanţi un buget lunar extrem de generos. Pentru fiecare autoturism este prevăzută suma de 1.000 de lei, adică aproximativ 275 de litri de benzină sau motorină.

La un consum mediu de 10 litri la suta de kilometri, cu aceşti carburanţi se pot parcurge aproape 2.800 de kilometri pe lună. Termenul limită pentru depunerea ofertelor expiră luni, la ora 12.00. Cheltuielile extravagante făcute de Elena Udrea la Ministerul Turismului au fost trecute mereu cu vederea de Guvern.

Tot Jurnalul Naţional dezvăluia, în ediţia din 19 august, conţinutul unui document cu ştampila Ministerului Finanţelor, în care se spunea că Elena Udrea nu poate justifica cheltuielile făcute de ministerul pe care îl conduce.

După apariţia articolului, ministerul condus de Gheorghe Pogea a încercat să o acopere pe Udrea, eliberând un al doilea document, care dădea temei legal cheltuielilor făcute de ministru.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Elena Udrea ministerul turismului
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close