Antena 3 CNN Actualitate Actele de stare civilă, emise online. Costurile proiectului se ridică la 35 de milioane de euro

Actele de stare civilă, emise online. Costurile proiectului se ridică la 35 de milioane de euro

Actele de stare civilă, emise online. Costurile proiectului se ridică la 35 de milioane de euro
Sursa foto: Foto: londonmumsmagazine.com
19 Apr 2013   •   21:00

Emiterea actelor de stare civilă se va realiza pe internet. Costurile proiectului se ridică la o valoare de 35 de milioane de euro, relatează Mediafax.

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) va evalua, în perioada următoare, ofertele depuse pentru sistemul informatic de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă.

"Pe 17 aprilie s-a încheiat etapa de depunere a proiectelor pentru implementarea unui proiect la nivel naţional, care are ca obiectiv general îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă. Perioada în care au putut fi făcute înregistrările online a fost 18 martie-17 aprilie. Bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de starea civilă este de 35 milioane de euro", se arată într-un comunicat al MSI.

Pentru emiterea unui nou document se intenţionează ca cetăţenii să nu mai folosească decât cartea de identitate, restul documentelor regăsindu-se în sistem.

"Nu este vorba de o simplă digitalizare a unor documente, ci de regândirea unor procese astfel încât cetăţenii să vadă plus valoare în viaţa lor în termeni de timp redus de interacţiune fizică cu autorităţile, iar acestea să poată gestiona fluid şi eficient informaţiile. Pentru prima oară în istoria României ne propunem să facem un istoric al documentelor de stare civilă din ultima sută de ani", a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

Pentru acest proiect au fost alocate 154 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: acte
Parteneri
Se încălzește în România, însă doar pentru câteva zile!
x close