Antena 3 CNN Actualitate Acuzaţii grave la adresa medicilor. Doi bebeluşi au ORBIT după ce au stat la incubator, iar ochii lor NU au fost protejaţi

Acuzaţii grave la adresa medicilor. Doi bebeluşi au ORBIT după ce au stat la incubator, iar ochii lor NU au fost protejaţi

Acuzaţii grave la adresa medicilor. Doi bebeluşi au ORBIT după ce au stat la incubator, iar ochii lor NU au fost protejaţi
de O.P.    |    03 Dec 2014   •   05:44

O tânără de 20 de ani din Botoşani lansează acuzatii grave la adresa medicilor din maternitatea unde a născut. Femeia spune că gemenii săi au orbit din cauza neglijenţei cadrelor medicale. Mai exact, băieţii ei au fost ţinuţi la incubator 2 luni, timp în care ochii lor nu au fost protejaţi, iar căldura le-a ars retina.

Singura speranţă ca cei doi să vadă din nou este o operaţie de 60 de mii de euro care trebuie făcută în Statele Unite ale Americii.
Rareş şi Ianis s-au născut prematur pe 2 iunie, la maternitatea din Botoşani. Pentru că erau prea mici, unul dintre copii a stat la incubator 43 de zile, iar celălalt 60. La externare, mamei i s-a spus că cei doi copii sunt perfect sănătoşi. Ajunsă acasă, tânăra a observat însă că ceva nu este în regulă.

Primele controale au fost făcute la Iași, unde Rareș a fost operat, iar acum vede bine cu ochiul drept. Însă Yanis nu face nici distincția între lumină și întuneric. Părinții au mers cu el la București și Cluj, unde li s-a spus că singura șansă este o operaţie care poate fi făcută la o clinică din statele unite. Costurile sunt prea mari pentru posibilităţile familiei, iar intervenţia trebuie făcută în cel mult 3 luni.

Doctoriţa acuzată de neglijenţă spune că gemenii au fost externaţi la 10 zile diferenţă, iar mama a fost înştiinţată să meargă la control cu primul copil imediat după ce a ieşit din spital. În schimb, tânăra a amânat controlul după ce şi al doilea băiat a fost externat.

Cazul celor doi copii a ajuns şi în atenţia colegiului medicilor din Botoşani. Doctoriţa nu mai pote fi trasă la răspundere pentru că s-a pensionat între timp.  Cei care vor să îi ajute pe Yanis și Rareș Drangă pot dona bani în conturile:

RO14RNCB0047127259210004 (Ron),

RO68RNCB0047127259210002 (Euro),

RO41RNCB0047127259210003 (USD),

Cod SWIFT: RNCBROBU

COD BIC:RNCB

deschise la BCR Sucursala Trusești (județul Botoșani).

Titular cont Lionte Flavia

×
Subiecte în articol: malpraxis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close