Acuzaţii grave la adresa medicilor. Doi bebeluşi au ORBIT după ce au stat la incubator, iar ochii lor NU au fost protejaţi

de O.P.    |    03 Dec 2014   •   05:44

O tânără de 20 de ani din Botoşani lansează acuzatii grave la adresa medicilor din maternitatea unde a născut. Femeia spune că gemenii săi au orbit din cauza neglijenţei cadrelor medicale. Mai exact, băieţii ei au fost ţinuţi la incubator 2 luni, timp în care ochii lor nu au fost protejaţi, iar căldura le-a ars retina.

Singura speranţă ca cei doi să vadă din nou este o operaţie de 60 de mii de euro care trebuie făcută în Statele Unite ale Americii.
Rareş şi Ianis s-au născut prematur pe 2 iunie, la maternitatea din Botoşani. Pentru că erau prea mici, unul dintre copii a stat la incubator 43 de zile, iar celălalt 60. La externare, mamei i s-a spus că cei doi copii sunt perfect sănătoşi. Ajunsă acasă, tânăra a observat însă că ceva nu este în regulă.

Primele controale au fost făcute la Iași, unde Rareș a fost operat, iar acum vede bine cu ochiul drept. Însă Yanis nu face nici distincția între lumină și întuneric. Părinții au mers cu el la București și Cluj, unde li s-a spus că singura șansă este o operaţie care poate fi făcută la o clinică din statele unite. Costurile sunt prea mari pentru posibilităţile familiei, iar intervenţia trebuie făcută în cel mult 3 luni.

Doctoriţa acuzată de neglijenţă spune că gemenii au fost externaţi la 10 zile diferenţă, iar mama a fost înştiinţată să meargă la control cu primul copil imediat după ce a ieşit din spital. În schimb, tânăra a amânat controlul după ce şi al doilea băiat a fost externat.

Cazul celor doi copii a ajuns şi în atenţia colegiului medicilor din Botoşani. Doctoriţa nu mai pote fi trasă la răspundere pentru că s-a pensionat între timp.  Cei care vor să îi ajute pe Yanis și Rareș Drangă pot dona bani în conturile:

RO14RNCB0047127259210004 (Ron),

RO68RNCB0047127259210002 (Euro),

RO41RNCB0047127259210003 (USD),

Cod SWIFT: RNCBROBU

COD BIC:RNCB

deschise la BCR Sucursala Trusești (județul Botoșani).

Titular cont Lionte Flavia

Parteneri
x close