Antena 3 CNN Actualitate Adevărul despre pericolul la care se expun turiştii în Turcia. Ce înseamnă de fapt decretarea stării de urgenţă

Adevărul despre pericolul la care se expun turiştii în Turcia. Ce înseamnă de fapt decretarea stării de urgenţă

Adevărul despre pericolul la care se expun turiştii în Turcia. Ce înseamnă de fapt decretarea stării de urgenţă
Sursa foto: foto: pixabay.com
22 Iul 2016   •   00:08

Anunţarea stării de urgenţă în Turcia nu restricţionează libertatea de circulaţie a populaţiei sau a turiştilor, indiferent de naţionalitate, ci este o protecţie în plus pentru aceştia, potrivit informărilor primite de membrii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), turoperatori de chartere în destinaţiile Antalya şi Bodrum, din partea autorităţilor române şi turce, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei, scrie bursa.ro.

"Decretarea stării de urgenţă înseamnă creşterea gradului de siguranţă, astfel încât instituţiile statului cu atribuţii de securitate să poată acţiona mai rapid. Şi în Franţa este decretată stare de urgenţă, până în luna octombrie, în urma atentatelor teroriste recente", precizează sursa citată.

ANAT şi turoperatorii cu chartere în destinaţiile Antalya şi Bodrum mai spun că nu au niciun fel de semnal de la partenerii turci, de la autorităţile române şi turce sau din altă parte că activarea stării de urgenţă ar afecta turismul, ci din contră, au fost asiguraţi că nu există niciun fel de efecte asupra acestuia.

Astfel, charterele către cele două destinaţii operează conform programului sezonului 2016.

TURSAB, Asociaţia Agenţiilor de Turism din Turcia, a anunţat ANAT: "Starea de urgenţă nu va afecta viaţa civililor şi a turiştilor. Aşa cum am văzut exemple şi în alte ţări, această stare nu va avea niciun efect asupra libertăţii de a călători şi nici nu va afecta viaţa cotidiană. Aeroporturile şi toate facilităţile turistice sunt perfect funcţionale, iar turiştii aflaţi în Turcia îşi continuă, fericiţi, vacanţa".

La rândul său, Alin Burcea, preşedintele ANAT, a arătat: "Pentru turişti e bine, desi «stare de urgenţă» sună alarmist. Ei vor fi şi mai bine protejaţi, pentru că starea de urgenţă înseamnă mai multă vigilenţă din partea armatei şi poliţiei turce. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat acelaşi lucru - călătoriile merg normal. Se recomandă în continuare evitarea zonelor de conflict, dar Antalya şi Bodrum nu sunt în zone de conflict".

Cu toate acestea, situaţia de acum din Turcia nu poate fi considerată forţă majoră, în consecinţă, pentru retrageri, agenţia trebuie să aplice clauza corespunzătoare din contractul încheiat cu fiecare turist, subliniază comunicatul.  

 

×
Subiecte în articol: ANAT
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close