Antena 3 CNN Actualitate Adjunctul inspectorului şef de la ITRSV Bucureşti, arestat de DNA. A pretins patru hectare de pădure

Adjunctul inspectorului şef de la ITRSV Bucureşti, arestat de DNA. A pretins patru hectare de pădure

Adjunctul inspectorului şef de la ITRSV Bucureşti, arestat de DNA. A pretins patru hectare de pădure
Sursa foto: Foto: puppetgov.com
de S.T.    |    07 Iul 2012   •   11:08

Adjunctul şefului Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Bucureşti, Florian Băncilă, a fost arestat pentru că a pretins patru hectare de pădure pentru a interveni în vederea unei puneri în posesie, informează Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui Băncilă, pentru 29 de zile.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "în perioada 2011 - 4 iulie 2012, inculpatul Băncilă Florian a pretins pentru sine, de la un denunţător, aproximativ 6 hectare de pădure, suprafaţă redusă ulterior la 4 hectare, amplasate pe raza comunei Găneasa, judeţul Ilfov, pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Prefecturii Judeţului Ilfov şi Primăriei Comunei Găneasa, judeţul Ilfov cu atribuţii în întocmirea actelor de punere în posesie şi pentru a-i determina pe aceştia să pună în executare o hotărâre judecătorească rămasă definitivă".

Potrivit procurorilor, în baza respectivei hotărâri judecătoreşti, denunţătorul şi alţi membri ai familiei sale au obţinut recunoaşterea dreptului de proprietate asupra a aproximativ 80 de hectare teren forestier pe raza comunei Găneasa.

Băncilă i-a comunicat însă denunţătorului că, fără această intervenţie, punerea în posesie ar putea fi îngreunată de către funcţionari.


×
Subiecte în articol: DNA coruptie
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close