Antena 3 CNN Actualitate Adjunctul Poliţiei judeţului Cluj, acuzat că a hărţuit un subaltern, a fost demis

Adjunctul Poliţiei judeţului Cluj, acuzat că a hărţuit un subaltern, a fost demis

Adjunctul Poliţiei judeţului Cluj, acuzat că a hărţuit un subaltern, a fost demis
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Oct 2013   •   20:16

Adjunctul Poliţiei judeţului Cluj, comisarul Cristian Pintea, acuzat că a hărţuit un subaltern, a fost demis, informează Mediafax.

Poliţistul hărţuit, agentul Sergiu Todea, a demisionat săptămâna trecută. Acesta îl amendase pe comisarul Pintea în trafic.

Todea a susţinut că a fost umilit de şeful său, pe care l-a amendat în trafic, arătând că membrii conducerii IPJ au fost permanent preocupaţi să găsească, incorect, motive de sancţionare a sa.

O anchetă în acest caz a fost efectuată de inspectorii Corpului de Control al premierului.

În 2010, agentul Sergiu Todea l-a amendat pe adjunctul şefului IPJ Cluj, comisarul şef Cristian Pintea, care, aflat la volanul unei maşini, nu ar fi acordat prioritate la o trecere pentru pietoni. Todea susţine că, ulterior, a fost şicanat aproape doi ani şi sancţionat.

Sergiu Todea şi-a dovedit nevinovăţia în instanţă, unde procesele-verbale de sancţionare a sa au fost anulate, iar ulterior, în august 2013, şi-a dat demisia din Poliţie.

În nota Corpului de Control se arată că împrejurările reţinute de către instanţa de judecată, precum şi anularea sancţiunii evidenţiază caracterul netemeinic al sancţiunii disciplinare, dar şi preocuparea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj de a găsi motive de sancţionare disciplinară a agentului, fără a evalua în mod corect şi nepărtinitor situaţia de fapt.

Potrivit inspectorilor guvernamentali, conducerea IPJ Cluj a manifestat o continuă preocupare în a identifica situaţii de fapt de natură a-i limita agentului de poliţie sfera de acţiune, inclusiv prin trimiterea repetată la evaluare psihologică şi sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate, în baza unor petiţii anonime, trimise însă şi de pe o adresă de e-mail având ca nume unul similar soţiei comandantului şef, pentru verificarea averii dobândite în exercitarea funcţiei.

În nota efectuată de Corpul de Control al premierului se mai arată că agentul Todea a fost caracterizat, conform aprecierilor şefilor nemijlociţi, ca fiind integru şi rezistent la corupţie.

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close