Antena 3 CNN Actualitate Adminstratorii Castelului Corvinilor nu mai dau în judecată Loteria din Canada, după ce instituţia s-a folosit de imaginea castelului pentru o reclamă

Adminstratorii Castelului Corvinilor nu mai dau în judecată Loteria din Canada, după ce instituţia s-a folosit de imaginea castelului pentru o reclamă

Adminstratorii Castelului Corvinilor nu mai dau în judecată Loteria din Canada, după ce instituţia s-a folosit de imaginea castelului pentru o reclamă
Sursa foto: Foto: redbubble.net
de M.Z.    |    21 Oct 2014   •   12:49
Adminstratorii Castelului Corvinilor au renunţat să mai dea în judecată Loteria Naţională din Canada, după ce instituţia s-a folosit de imaginea castelului pentru o reclamă. 
 
Publicitatea pentru monument a fost înţeleasă greşit pentru că, de fapt, este benefică şi atrage turişti, spun acum autorităţile.
 
După ce în urmă cu câteva luni au reclamat faptul că Loteria din Canada a folosit abuziv imaginea Castelului Corvinilor, acum, administratorii castelului spun că nu e nicio problemă că fotografia a apărut în spotul publicitar. 
 
În afişul canadienilor apărea Castelul Corvinilor, pe care era agăţată o etichetă de 5 dolari canadieni. Cei care jucau la loterie aveau şansa să câştige un castel asemănător. Situaţia a fost, însă, lămurită între autorităţile române şi cele canadiene.
 
De când castelul a apărut în afişele Loteriei Canadiene, numărul turiştilor a crescut simţitor, spune administratorul monumentului.
 
"Până acum, anul acesta avem o creştere de peste 40 la sută a numărului de turişti", a spus Constantin Tinca, directorul Castelului Corvinilor.
 
În urmă cu trei luni, autorităţile din Hunedoara se gândeau să dea în judecată loteria canadiană, pentru că ar fi folosit imaginea castelului, fără a cere niciun acord. Cu banii primiţi din despăgubiri, administratorii voiau să restaureze monumentul.

Castelul Corvinilor se află printre primele 20 cele mai frumoase construcţii din lume, potrivit boredpanda.com. Clasamentul a fost realizat cu voturile a sute de mii de internauţi care au apreciat atât arhitectura, cât şi legendele legate de monumentul istoric de pe Cerna.

Citiţi şi Un edificiu din România, în clasamentul celor mai frumoase castele din lume
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close