Antena 3 CNN Actualitate Adrian Marinescu, despre introducerea unor noi măsuri de restricție: ”Trebuie găsite...”

Adrian Marinescu, despre introducerea unor noi măsuri de restricție: ”Trebuie găsite...”

Medicul infecționist, Adrian Marinescu, a vorbit la Antena 3 despre motivul pentru care un număr atât de mare de îmbolnăviri a fost înregistrat astăzi, dar și despre cum trebuie gestionată pandemia în continuare.

Adrian Marinescu, despre introducerea unor noi măsuri de restricție: ”Trebuie găsite...”
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    01 Oct 2020   •   20:20

”Din păcate, curba asta ascendentă e departe de a avea o încheiere. Adică am văzut că în ultimele săptămâni lucrurile au mers în felul ăsta. 

”Felul cum se fac anchetele epidemiologice contează”

Potrivit medicului, este vorba despre mai mulți factori care au favorizat această curbă ascendentă, cum ar fi întoarcere românilor din concedii, începerea școlilor, etc. Însă mai este vorba despre ceva foarte important: 

”Și felul cum se fac anchetele epidemiologice contează! Degeaba testezi mult dacă nu și izolezi imediat și dacă nu îi testezi și pe asimptomaticii care sunt persoane de contact.

Una peste alta este vorba de niște factori care duc la aceste creșteri. Și e clar că bulgărele începe să tot alunece și în fiecare zi vor fi alte cazuri”, a adăugat medicul.

Cu privire la introducerea unor noi măsuri de restricție, Adrian Marinescu spune că nu este cazul. Este destul să învățăm să trăim cu virusul. 

”Trebuie să găsim măsuri care să ducă la un echilibru”

”Este o conviețuire cu virusul care va mai dura destul de mult și e clar că trebuie găsite niște măsuri care să ducă la un echilibru, astfel încât viața noastră să meargă înainte.

Și mai sunt niște lucruri clare pentru noi toți. Măsurile trebuie luate la nivel de regiune. Nu mai există discuția să acționezi la nivel național. Acționezi în locul în care e zona roșie. Și nu mă refer la Capitală, mă refer la zonele reduse. În Capitală e greu să iei măsuri restrictive. Probabil că se vor face niște lucruri punctual în funcție de evoluția din următoarea săptămână”, a mai spus Marinescu. 

Acesta a precizat că situația de la Terapie Intensivă este una grea, lucrându-se la capacitate maximă nu doar în această secție, ci în tot spitalul. 

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close