Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase iese astăzi din închisoare. Vezi motivul pentru care îşi va părăsi celula de la Jilava

Adrian Năstase iese astăzi din închisoare. Vezi motivul pentru care îşi va părăsi celula de la Jilava

Adrian Năstase iese astăzi din închisoare. Vezi motivul pentru care îşi va părăsi celula de la Jilava
de O.P.    |    01 Oct 2012   •   06:02

Magistraţii instanţei supreme vor judeca astăzi cererea avocaţilor lui Adrian Năstase de contestare a sentinţei de 2 ani de închisoare din dosarul Trofeul Calităţii. 

Avocaţii vor încerca să îi convingă pe judecători că faptele pentru care a fost condamnat s-au prescris. Cel mai probabil, Adrian Năstase va fi adus sub pază, de la Penitenciarului Jilava.

Între timp însă, din spatele gratiilor, Adrian Năstase le-a adresat câteva cuvinte studenţilor de la Facultatea de Drept printr-o postare pe blogul său.

Pentru prima dată în mai bine de 30 de ani de carieră, Adrian Năstase nu va fi prezent la deschiderea anului Universitar. Profesorul a transmis totuşi un mesaj puternic studenţilor săi. "Este important să fim pregătiţi pentru schimbările ce vor veni. Unii se vor ocupa, în continuare, să dărâme statui ale trecutului, voi trebuie să vă ocupaţi de punerea unor fundaţii solide pentru construcţiile viitorului." 

În scrisoarea publicată pe blog-ul său, Năstase le-a cerut studenţilor să trateze cu seriozitate materia pe care o preda.  "Vreau să cred că veţi da cel puţin aceeaşi atenţie dreptului internaţional ca şi celorlalte materii. Pentru noi, ca ţară, regulile internaţionale pot reprezenta un scut sau o modalitate de apărare a intereselor româneşti - exemplul cel mai bun fiind delimitarea spaţiilor maritime cu Ucraina (Insula Şerpilor), prin Hotărârea Curţii de la Haga." 

Adrian Năstase le-a urat succes studenţilor în competiţile internaţionale unde se vor întâlni cu concurenţi din alte ţări şi s-a declarat convins că tinerii români vor şti să câştige aceste concursuri.



×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close