Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu, despre Regele Mihai: Cu prezenţa unui simbol te obişnuieşti şi îl tratezi ca pe un lucru banal

Adrian Ursu, despre Regele Mihai: Cu prezenţa unui simbol te obişnuieşti şi îl tratezi ca pe un lucru banal

Adrian Ursu, despre Regele Mihai: Cu prezenţa unui simbol te obişnuieşti şi îl tratezi ca pe un lucru banal
19 Noi 2014   •   19:35

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, îl invită pe Regele Mihai la ceremonie de învestitură a sa în funcţia de preşedinte. Invitaţia vine după ce Iohannis a fost invitat, la rândul său, la o masă festivă, la Palatul Elisabeta.

Casa Regală şi-a deschis porţile pentru românii care au vrut să îi ureze "La mulţi Ani" Regelui Mihai. Regele a împlinit pe 25 octombrie 93 de ani, dar nu a fost prezent la ceremonii.

Regele Mihai a ieşit la balcon, pentru a saluta mulţimea, împreună cu alteţele sale regale, Princepesa Margareta şi Principele Radu, 

După ce i s-a cântat "La mulţi ani" regelui, au fost eliberaţi 200 de porumbei albi.

Regele s-a retras în urma acestui moment, dar a revenit la scurt timp, în condiţiile în care mulţimea a continuat să îl aclame.

"Atunci când a reuşit să vină în România după eşescurile înregistrate la începutul anilor '90, Majestatea Sa Regele Mihai a adunat în stradă un milion de oameni. (...) Mulţi îl priveau ca pe cel ce ar putea aduce unitatea de care este nevoie în vrajba anilor '90" a declarat Adrian Ursu, invitat în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu".

"Ceea ce vedem acum din păcate, este aceeaşi dezbinare. Ieşirea simbolică de astăzi din balcon, deşi nu mai erau un milion de oameni, deşi este mare păcat! Cu prezenţa unui simbol te obişnuieşti şi îl tratezi ca pe un lucur banal'', a mai adăugat Adrian Ursu'.

''Aşa ne-am obişnuit cu prezenţa lui aici, un om care a dat dovavada bunului simţ în fiecare dintre gesturi,. Azi au fost mulţi oameni entuziaşti, se vedea pe faţa lor bucuria de a fi în faţa unui om care a făcut istorie. Asta este o dovadă că ne mai putem rezuma la astfel de lucruri cu încărcatură istorică''.

''Prima întâlnire a preşedintelui Klaus Iohannis a fost cu Regele Mihai al României, poate să fie un semn spre normalitate. Ne amintim câtă otravă a vărsat Traian Băsescu în relaţia cu Majestatea Sa Regele Mihai''.

''Am privit imaginile acelea şi îmi dădeam seama cât de greu îi era să se întoarcă pe călcâie şi să plece din faţa celor care îl aclamau. Trebuia să o facă şi nu îi venea să aplece. Pentru că ştia cât de important este momentul acesta când a împlinit cei 93 de ani'', a conchsi Adrian Ursu cu privire la evenimentul de astăzi.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close