Antena 3 CNN Actualitate Aerul din România, extrem de periculos. Oficialii europeni intervin de urgență

Aerul din România, extrem de periculos. Oficialii europeni intervin de urgență

Ultimatum pentru România privind poluarea aerului și colectarea deșeurilor.

Aerul din România, extrem de periculos. Oficialii europeni intervin de urgență
de Laura Dinu    |    11 Aug 2021   •   09:55

Comisia Europeană așteaptă ca țara noastră să ia măsurile urgente și necesare privind colectarea și depozitarea deșeurilor dar și pentru îmbunătățirea calității aerului în București.

Oficialii europeni au avertizat România încă de luna trecuta că nu a îndeplinit obligațiile privind deșeurile şi poluarea aerului.

Iar, in octombrie anul trecut, Comisia Europeană a deschis României patru proceduri de infringement privind deșeurile, natura, apa și calitatea aerului.

Potrivit statisticilor, în Europa mor, în fiecare an, 50.000 de oameni din cauza poluării.

“Am inițiat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor pentru a ne asigura că România respectă normele europene în aceste sectoare importante, care au un impact direct asupra calității vieții oamenilor și asupra sănătății acestora. Așteptăm acum ca România să ia măsurile necesare privind deșeurile, precum și privind calitatea aerului în București“, a spus Ursula von der Leyenșefa executivului de la Bruxelles.

“Și vorbim aici despre chestiuni grave. Poluarea atmosferică duce, anual, la 50.000 de decese premature în Europa. Astfel de pierderi de vieți omenești pot fi prevenite. Să lucrăm împreună în acest sens”, a continuat ea, potrivit caleaeuropeană.ro.

×
Subiecte în articol: poluare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close