Antena 3 CNN Actualitate Aeroport internaţional, CAUT NUME! Clujenii, invitaţi să dea un nume aeroportului internaţional din judeţ

Aeroport internaţional, CAUT NUME! Clujenii, invitaţi să dea un nume aeroportului internaţional din judeţ

Aeroport internaţional, CAUT NUME! Clujenii, invitaţi să dea un nume aeroportului internaţional din judeţ
Sursa foto: Foto: airportcluj.ro
04 Sep 2012   •   19:03

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a iniţiat demersurile în vederea includerii în denumirea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a numelui unei personalităţi de marcă reprezentative pentru zonă, iar în acest sens cere şi sprijinul populaţiei, informează Agerpres.

"Întrucât Aeroportul clujean reprezintă o parte extrem de importantă a patrimoniului întregii comunităţii, CJ apreciază ca fiind mai mult decât necesar ca schimbarea denumirii acestui obiectiv major să aibă la bază un larg proces de consultare publică, proces menit să asigure atât decizia cea mai potrivită şi reprezentativă pentru judeţ, cât şi caracterul democratic şi participativ al procesului decizional", se menţionează într-un comunicat de presă transmis, marţi, de CJ Cluj

"În acest sens, CJ invită toate persoanele interesate să formuleze propuneri cu privire la personalitatea pe care o consideră cea mai indicată pentru ca numele acesteia să fie inclus în denumirea aeroportului clujean, propuneri care se pot transmite pe adresa de e-mail [email protected] sau la sediul Consiliului Judeţean Cluj, Calea Dorobanţilor, nr. 106, CP. 400609, Cluj-Napoca. Totodată, persoanele interesate sunt rugate, în măsura în care acest lucru este posibil, să însoţească alegerea de o scurtă argumentare care să cuprindă elementele care au stat la baza propunerii', se mai arată în comunicatul de presă.

Prin aceste demers, CJ Cluj "îşi propune să contribuie la o mult mai frecventă asociere a Aeroportului cu judeţul Cluj dar şi cu întreaga regiune, contribuind astfel inclusiv la consolidarea unei identităţi locale şi regionale".

În acelaşi timp, prin demersul său, CJ Cluj "îndeplineşte o datorie de onoare, aceea de a recunoaşte meritele, cinsti şi face cunoscute marile personalităţi pe care judeţul Cluj le-a dat de-a lungul timpului, personalităţi care au făcut cinste şi au promovat judeţul pe plan naţional şi internaţional şi al căror nume trebuie să se identifice cu judeţul Cluj".
   
CJ Cluj a propus şi câteva nume ale unor personalităţi "de excepţie a căror viaţă sau activitate profesională remarcabilă se leagă, într-un fel sau altul, de Cluj": Hermann Oberth, Emil Racoviţă şi Smaranda Brăescu.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close