Antena 3 CNN Actualitate Afaceri cu caietele elevilor. Învăţătoarele câştigă 40% comision din banii pe care îi împart cu editurile

Afaceri cu caietele elevilor. Învăţătoarele câştigă 40% comision din banii pe care îi împart cu editurile

Afaceri cu caietele elevilor. Învăţătoarele câştigă 40% comision din banii pe care îi împart cu editurile
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    30 Noi 2012   •   17:44

Clasa pregătitoare a ajuns o afacere rentabilă pentru şcoli, după ce învăţătoarele au început să strângă bani de la părinţi pentru cumpărarea unor caiete speciale şi, apoi, împart sumele cu editurile.

Mai exact, pentru materiale didactice necesare clasei pregătitoare, învăţătoarele câştigă un comision care poate ajunge şi la 40%. Ministrul Educaţiei avertizează că astfel de intermedieri vor fi sancţionate.

Reporterii Antenei 3 au filmat un material cu cameră ascunsă. Din înregistrare, se poate observa cum directoarea de şcoală refuză afacerea din cauză că este nemulţumită de comision. Ziaristul care a negociat în numele unei edituri a observat că va fi câştigător cel care oferă un comision mai mare directoarei sau învăţătoarei.

Pentru întreaga afacere a caietelor speciale de la clasa pregătitoare, fiecare părinte cotizează cu cel mult 100 de lei. Părinţii se simt datori să cumpere materialele cerute de învăţătoare.

În plus, în unele şcoli sunt vândute caiete speciale fără a fi avizate de Ministerul Educaţiei. Spre exemplu, editura respectivă apare în baza de date a Ministerului de Finanţe cu adresa în Piteşti, iar în practică, editura e de negăsit.

Ministrul Educaţiei nu este de acord şi ameninţă cu sancţiuni.

"Am transmis inspectorior să le spună directorilor de şcoală că nu au voie să facă asemenea lucru. Dacă vor continua să facă aceste lucruri vom lua şi nişte măsuri de sancţiune", a atrs atenţia ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close