Antena 3 CNN Actualitate Ai carnet de partid, eşti angajat! Într-o fabrică din care statul a dat afară mii de oameni, acum se fac angajări

Ai carnet de partid, eşti angajat! Într-o fabrică din care statul a dat afară mii de oameni, acum se fac angajări

Ai carnet de partid, eşti angajat! Într-o fabrică din care statul a dat afară mii de oameni, acum se fac angajări
Sursa foto: Foto: Antena 1
16 Apr 2013   •   21:02

În România, imposibilul nu există! Într-o fabrică din care statul a dat afară mii de oameni, conducerea face acum angajări. E drept, lista e deschisă doar pentru unii. Mai exact, îşi găsesc ceva de lucru în uzina de armament de la Plopeni cei care au trimitere de la partid. Reporterii noştri au reuşit, cu o cameră ascunsă, să afle reţeta perfectă pentru angajare în fabrica altfel, falimentară, a statului.

Oficial, Fabrica de Armament de la Plopeni mai are 200 de salariaţi, iar angajările sunt blocate. Practic, însă, cine vine cu trimitere de la un partid politic are uşile deschise.

Conducerea instituţiei a refuzat să comenteze în faţa camerei de luat vederi felul în care se fac angajările. Managerul general este în concediu medical, iar cel interimar nu răspunde nici măcar la telefon.

Uzina Mecanică Plopeni a fost înainte de 1989 cel mai important furnizor de armament al armatei române şi un exportator important pentru Iran şi Irak.

Ultimul val de disponibilizări a fost în 2010. Astfel, Fabrica de Armament de la Plopeni a ajuns să fie cea mai importantă fabrică de şomeri din Prahova. În 12 ani, a lăsat peste 19.000 de oameni fără loc de muncă.

Printre cei care au rămas fără loc de muncă în 2008 e şi Mircea Voinea. A lucrat la Uzină din 1975 pe postul de inginer proiectant, dar acum 5 ani Departamentul lui a fost desfiinţat.

Mircea Voinea avea atunci 57 de ani şi nici măcar nu mai putea visa la angajare.  Acesta a dat uzina în judecată pentru a putea primi pensie, deşi mai avea încă 8 ani până să ajungă la vârsta oficială de pensionare.

Cei mai mulţi dintre disponibilizaţii de la Fabrica de Armament şi-au găsit cu greu un loc nou de muncă. Au acceptat, în cele mai multe cazuri, slujbe în alte domenii decât cele în care s-au pregătit. 


×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close