Antena 3 CNN Actualitate Al treilea judecător CCR rupe tăcerea. Gaspar atacă erata care îl salvează pe Băsescu

Al treilea judecător CCR rupe tăcerea. Gaspar atacă erata care îl salvează pe Băsescu

Al treilea judecător CCR rupe tăcerea. Gaspar atacă erata care îl salvează pe Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    09 Aug 2012   •   21:58

Al treilea judecător al Curţii Constituţionale (CCR) rupe tăcerea şi atacă erata care îl salvează pe preşedintele suspendat Traian Băsescu.

"Eu, de când sunt judecător, nu am întâlnit în jurisprudenţa Curţii aşa ceva", a declarat judecătorul Acsinte Gaspar.

"Am solicitat şi eu domnului preşedinte Augustin Zegrean convocarea unei şedinte de urgenţă ieri după-amiază. A spus că este bine ca cei nouă judecători să se întâlnească, pentru a clarifica unele lucruri. Dânsul a spus că va face toate demersurile pe lângă ceilalţi colegi, pentru a vedea în ce măsură pot fi convocaţi. (...) Trebuie să ţinem cont că este perioadă de vacanţă, mulţi sunt plecaţi din ţară, dacă nu reuşim să ne întâlnim toţi cei nouă juecători, nu are niciun rost. A rămas că ne vom întâlni la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, dar sub rezerva ca toţi colegii să fie disponibili", a declarat Gaspar.

Totodată, judecătorul Acsinte Gaspar a spus joi că el nu a fost consultat privind erata şi a cerut consultarea plenului Curţii.

Declaraţia judecătorului Gaspar vine după ce, judecătorul Ion Predescu, de la Curtea Constituţională, a spus că erata care s-a publicat ulterior este o "decizie politică".





×
Subiecte în articol: CCR
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close