Antena 3 CNN Actualitate Alegeri SUA. Cristian Tudor Popescu, previziuni pentru Statele Unite ale Americii după victoria lui Donald Trump

Alegeri SUA. Cristian Tudor Popescu, previziuni pentru Statele Unite ale Americii după victoria lui Donald Trump

Alegeri SUA. Cristian Tudor Popescu, previziuni pentru Statele Unite ale Americii după victoria lui Donald Trump
Sursa foto: Foto: Facebook
09 Noi 2016   •   14:04

Alegeri SUA. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză cu ce se va întâmpla cu Statele Unite după victoria categorică a lui Donald Trump și susține că în cei patru ani de mandat, acesta va lupta să se asigure că îl va obține și pe cel de-al doilea.

”Victoria lui Trump înseamnă, după mai bine de un veac, transformarea Americii într-o insulă foarte mare; Brexit-ul încearcă același lucru cu Marea Britanie. Mai mult: în interior, societatea americană va fi insularizată, segregată de „politicile” lui Donald Trump.

Unii spun că Trump, odată instalat la Casa Albă, va renunța la aplicarea așa-zisului său program, agresiv și grotesc, trâmbițat în campanie, și se va plia pe „sfaturile” organelor establishmentului politic, pe care l-a declarat dușman. Nu cred. De ce?

Pentru că prima întrebare obligatoriu a fi pusă acum sună așa: care va fi obiectivul principal al mandatului Trump? Răspuns: al doilea mandat Trump. Nu chestia aceea cu America din nou mare. Egocentricul, arogantul, flămândul de putere Donald Trump va subordona tot ce face înșfăcării unui al doilea mandat.

Pentru asta, el trebuie să-și păstreze cel puțin electoratul dobândit în clipa de față, pe care nu are voie să-l dezamăgească. Bâlciul politic cu care a câștigat, musai să continue – pericolul cel mai mare pentru personajul antiSistem Trump e să treacă drept „cumințit”, „reeducat” de Sistem.

Pe cale de consecință, va trebui să forțeze, atât în politica internă cât și în cea externă cu gândul la cea internă, ca să le creeze votanților săi măcar iluzia că le dă ce le-a promis”, scrie Cristian Tudor Popescu pe republica.ro.

 

×
Subiecte în articol: previziuni SUA Donald Trump Alegeri SUA
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close