Antena 3 CNN Actualitate Alertă pe litoral! Doi tineri au dispărut în apele mării

Alertă pe litoral! Doi tineri au dispărut în apele mării

Este alertă la Costinești, acolo unde doi tineri ar fi intrat aseară în apa mării și nu au mai ieșit. Salvatorii au căutat în larg cu două ambarcațiuni, însă nu au reușit să îi găsească. Misiunea de căutare a fost întreruptă pe timpul nopții.

Alertă pe litoral! Doi tineri au dispărut în apele mării
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    10 Aug 2022   •   07:32

Dacă sunteți pe litoral, nu ignorați avertismentele salvamarilor. Steagul roșu rămâne arborat pentru că și astăzi vântul va sufla cu putere iar marea va fi foarte agitată, așa că nu intrați în apă pentru că riscați să vă pierdeți viața!

În doar două zile, patru turiști au murit înecați în apele agitate ale mării, iar un salvamar și-a pierdut viața în timp ce încerca să salveze un om. Marea este plină, pentru că mulți cred că valurile sunt doar distractive, nu și periculoase.

Însă nu toți au norocul să fie salvați. Patru persoane și-au pierdut viața în ultimele zile în lupta cu valurile și curenții.

”În momentul în care înotătorul realizează că este prins de un astfel de curent și dus către larg, el nu trebuie să se panicheze și trebuie să înoate cumva către o altă direcție decât direcția de deplasare, astfel încât el să iasă din aceste jet”, spune Răzvan Mateescu, cercetător științific INCDM.

Teoretic, cei care ignoră avertismentele salvamarilor, pot fi amendați. Practic, asta nu se întâmplă. Prin comparație, în Franța, sancțiunile pornesc de la 1500 de euro, în Statele Unite de la 1000 de dolari, iar în Spania pot ajunge la 2000 de euro.

×
Subiecte în articol: Costinesti litoral
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close