Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, critici dure în urma limitării circulației după ora 22. Imunitatea populației la COVID a crescut

Alexandru Rafila, critici dure în urma limitării circulației după ora 22. Imunitatea populației la COVID a crescut

Medicul Alexandru Rafila, parlamentar PSD și reprezentantul României la OMS, a spus, miercuri, că restricţionarea circulaţiei după ora 22.00 se explică prin dorința autorităților de a scurta timpul de interacțiune între oameni.

Alexandru Rafila, critici dure în urma limitării circulației după ora 22. Imunitatea populației la COVID a crescut
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2021   •   21:24

El a arătat că Franța a aplicat o măsură similară, dar mai strictă, și a interzis ieșirile după ora 18.00.

Pe de altă parte, medicul a comentat că autoritățile iau măsuri foarte stricte pe care oamenii nu le mai respectă din cauza "oboselii pandemice".

"Soluția nu e să impui lucruri care sunt și mai greu de respectat", a estimat Rafila, într-o emisiune la Aleph News.

Guvernul a prelungit, miercuri, starea de alertă, decizia adoptată urmând să producă efecte din data de 14 martie.

Potrivit deciziei Executivului, tot din data respectivă se modifică și intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței.

Interdicția circulației fără declarație pe proprie răspundere se va aplica în intervalul orar 22.00 - 05.00.

Alexandru Rafila: Imunitatea la COVID în România, minimum 20%

Profesorul Rafila apreciat în emisiunea de la Aleph News că imunitatea la coronavirus în România este în acest moment cel puțin 20%.

El a fost întrebat de ce unii oameni nu au dezvoltat anticorpi, în condițiile în care o cincime din populație a dezvoltat imunitate la COVID.

"Imunitatea prin boală durează între 3 și 6 luni, cu excepția celor care au avut forme grave, unde anticorpii sunt mai mulți. Vaccinarea oferă o protecție, sperăm noi, de 1-2 ani”, a explicat el.

Rafila a fost întrebat despre vaccinuri, în special despre AstraZeneca, și a afirmat că în Anglia 30% din populație a primit acest vaccin fără probleme deosebite.

Alexandru Rafila: Dacă aveți acces la vaccin, indiferent care, utilizați-l!

"La orice vaccin aveți acces utilizați-l. Sunt studii serioase care arată că vaccinul a prevenit într-o măsură covârșitoare cazurile grave și decesele.

În viitor, foarte probabil să fie necesară vaccinarea periodică, nu zic anuală. O imunitate stabilită acum cu siguranță constituie un bun suport pentru revaccinările ulterioare”, a spus medicul.

Alexandru Rafila: Cât timp de pandemie se ocupă actualul Minister, nu știm dacă de Paște vom merge la biserică

Întrebat dacă de Paște oamenii ar urma să poată să meargă la biserică, Alexandru Rafila a răspuns:

"Nu poți să răspunzi corect la o astfel de întrebare dacă de controlul epidemiologic al pandemiei se ocupă actualul minister.

Să spun că sper că după 80 de zile de inactivitate Ministerul Sănătății va începe să facă ceva pentru controlul pandemiei? Vom sta acasă dacă nu (va face)”, a comentat Rafila.

El a vorbit și despre faptul că sistemul de sănătate este folosit politic.

Alexandru Rafila: Când vine vorba de opriri de activitate, decizia de azi pe mâine nu e sănătoasă

"În noiembrie focarele au fost scoase la calculul incidențelor. Acum le introduc și folosesc aceste cifre mecanicist.

Trebuie să avem flexibilitate, în sensul că nu ne interesează doar cifra, ci și structura numărului de cazuri, adică unde se acumulează, din ce cauză.

În decizia care oprește anumite activități trebuie să existe o flexibilitate, (....) decizia de azi pe mâine nu e sănătoasă, predictibilitatea e importantă.

Gândiți-va la școli: de pe azi pe mâine, părinții trebuie să găsească soluții. Nu există această flexibilitate, comunicarea acestei decizii ar trebui să fie empatică, nu trebuie enunțat”, a concluzionat Alexandru Rafila.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: restricţii imunitate
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close