Antena 3 CNN Actualitate El este Alexandru, elevul român, olimpic internaţional la informatică, admis la Universitatea Harvard din SUA

El este Alexandru, elevul român, olimpic internaţional la informatică, admis la Universitatea Harvard din SUA

Elevul Alexandru Raul Todoran, de la Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăştie, a fost admis pentru a-şi continua studiile la Universitatea Harvard, din Statele Unite ale Americii.

El este Alexandru, elevul român, olimpic internaţional la informatică, admis la Universitatea Harvard din SUA
Sursa foto: Mena Tegla/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   20:55

Alexandru Raul Todoran este cunoscut pentru rezultatele remarcabile pe care le-a obţinut la diverse competiţii naţionale şi internaţionale de informatică.

Alexandru este membru al Lotului naţional de informatică, împreună cu care a câştigat anul trecut o medalie de argint la Olimpiada internaţională de informatică de la Szeged (Ungaria) şi locul III şi medalia de aur la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală, la Magdeburg (Germania).

"Admiterea la o universitate foarte bună a reprezentat un obiectiv important pentru mine şi se cunoaşte faptul că în Statele Unite sunt facultăţi foarte bune. Faptul că este Harvard îţi oferă posibilitatea să întâlneşti personalităţi şi oameni de la care ai ce învăţa", a declarat vineri, pentru Agerpres, Alexandru Todoran.

El a arătat că pentru admitere a depus un dosar însoţit de rezultatele pe care le-a obţinut şi de mai multe eseuri care îl recomandă, susţinând şi un examen SAT (Standardized Achievement Test) cunoscut sub numele de "Bacalaureatul american", pe care l-a promovat.

Informaţia privind admiterea la Universitatea Harvard a fost făcută publică, vineri, de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Alin Ţambă, în cadrul unei şedinţe a instituţiei administrative, el apreciind că admiterea elevului din Orăştie la prestigioasa universitate din SUA reprezintă o performanţă deosebită.

Pentru performanţele sale, Alexandru Todoran a fost premiat, în septembrie anul trecut, de Consiliul Judeţean Hunedoara, cu 10.000 de lei. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close