Antena 3 CNN Actualitate Ali Imran, vinovat de uciderea regizorului Nemescu, condamnat la şase ani de închisoare

Ali Imran, vinovat de uciderea regizorului Nemescu, condamnat la şase ani de închisoare

Ali Imran, vinovat de uciderea regizorului Nemescu, condamnat la şase ani de închisoare
07 Dec 2009   •   18:32

Britanicul Ali Imran, vinovat de producerea accidentului în urma căruia au murit regizorul Cristian Nemescu, sunetistul Andrei Toncu şi taximetrul Dumitru Arustei, a fost condamnat la şase ani de închisoare. Sentinţa, dată de Curtea de Apel, confirmă decizia din februarie a Tribunalului Bucureşti şi este definitivă.


În luna februarie a acestui an, Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea la şase ani de închisoare a lui Ali Imran pentru uciderea din culpă a regizorului Cristian Nemescu şi la câte un an de detenţie pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi pentru producerea accidentului. Decizia de acum a Curţii de Apel Bucureşti respinge recursul formulat de cetăţeanul britanic şi menţine soluţia Tribunalului.

Iniţial, Ali Imre fusese condamnat la plata unor daune morale către părţile civile din dosar de 28.000 de lei şi câte 500.000 de lei către rudele victimelor. La recurs, Curtea de Apel a hotărât ca aceste sume să fie mai mari. Respectiv 30.000 de lei în plus daune pentru familia taximetristului ucis în accident şi 20.000 de lei pentru cea a sunetistului Andrei Toncu.

În accidentul produs în noaptea de 25 spre 26 august 2006 au murit regizorul Cristian Nemescu de 27 de ani, inginerul de sunet Andrei Toncu de 28 de ani, precum şi taximetristul Dumitru Arustei de 24 de ani. Cei trei se aflau în taxi la intersecţia de la Podul Eroilor, când autoturismul Porsche Cayenne, condus de Ali Imran, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, lovindu-i în plin. Imran se afla în România cu afaceri şi în seara accidentului venea de la un club şi se îndrepta spre altul. Testele făcute britanicului au demonstrat lipsa alcoolului sau a drogurilor din organism.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close