Antena 3 CNN Actualitate Alimente contaminate cu E. Coli la cantina unei grădiniţe din Sibiu

Alimente contaminate cu E. Coli la cantina unei grădiniţe din Sibiu

Alimente contaminate cu E. Coli la cantina unei grădiniţe din Sibiu
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
28 Mai 2012   •   17:38

Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au găsit bacteria E. Coli la cantina Grădiniţei nr. 28 din municipiul Sibiu, de unde şapte copii au ajuns, săptămâna trecută, la spital, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, informează Mediafax.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Sibiu, dr. Simona Berariu, epidemiologii au descoperit, în bucătăria Grădiniţei nr. 28 din municipiu, bacterii pe alimentele servite copiilor, pe o masă şi pe un cântar, fiind vorba de bacterii coliforme şi E. Coli.
   
"S-a constatat în alimente, la micul dejun şi prânzul din 21 mai şi pe două din cele zece suprafeţe de lucru analizate, prezenţa de bacterii coliforme şi E. Coli, ceea ce dovedeşte deficienţe igienico-sanitare în procesul de preparare şi prelucrare a alimentelor", a declarat Simona Berariu

Epidemiologii au recoltat probe şi de la personalul angajat la grădiniţă, dar şi de la copii, şi spun că, deşi au fost confirmate bacteriile, micuţii nu s-au îmbolnăvit din această cauză, ci boala a fost de natură virală. 
   
"Germenii menţionaţi (bacterii coliforme şi E. Coli - n.r.) nu pot fi însă incriminaţi în producerea îmbolnăvirii copiilor, coroborarea cu simptomatologia clinică, examinările paraclinice şi evoluţia bolii determinând infirmarea diagnosticului de toxiinfecţie alimentară, fiind vorba de o gastroenterită acută, cel mai probabil de etiologie virală, enterovirus", a precizat Simona Berariu.
   
Pentru a nu mai apărea astfel de probleme, DSP a recomandat reprezentanţilor grădiniţei măsuri de curăţenie şi dezinfecţie în întreaga unitate, mai ales la blocul alimentar.
   
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au început, miercuri, o anchetă după ce şapte copii de la Grădiniţa nr. 28 din municipiul Sibiu au ajuns la Spitalul de Pediatrie cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, doi dintre aceştia fiind internaţi.

×
Subiecte în articol: Sibiu boala
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close