Antena 3 CNN Actualitate Cei trei patroni ai Clubului Colectiv au fost reţinuţi. Sunt acuzaţi de ucidere şi vătămare corporală din culpă

Cei trei patroni ai Clubului Colectiv au fost reţinuţi. Sunt acuzaţi de ucidere şi vătămare corporală din culpă

Cei trei patroni ai Clubului Colectiv au fost reţinuţi. Sunt acuzaţi de ucidere şi vătămare corporală din culpă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Noi 2015   •   22:38
UPDATE 22.38 - Costin Mincu, cel de-al treilea asociat al Clubului Colectiv, a fost reţinut în această seară, în dosarul privind incendiul în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

UPDATE 20.35 - Şi
Paul Gancea, al doilea asociat al Clubului Colectiv, a fost reţinut în această seară, în urma audierilor de la Parchet.

UPDATE 18.40 -
Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv, a fost reţinut, luni seară, de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzat de ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Surse judiciare au declarat că procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au emis pe numele lui Alin Anastasescu ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta urmând să fie dus în Arestul Poliţiei Capitalei.
   
La PICCJ au fost audiaţi şi ceilalţi doi patroni ai Clubului Colectiv - Costin Mincu şi Paul Gancea -, în calitate de suspecţi pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.


UPDATE 14.18-
Cei trei acţionari ai Clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Gancea, sunt audiaţi de procurori în dosarul privind incendiul de vineri seară, având calitatea de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Niciunul dintre patronii clubului nu a dorit să facă declaraţii pentru presă, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Se fac cercetări pentru omor calificat, după incendiul în care 30 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Tot luni, la sediul Poliţiei Capitalei dau declaraţii, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul.
   
Anchetatorii merg, luni, în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a întâmplat vineri seară, în Clubul Colectiv.


Vă amintim că bilanţul tragediei din Clubul Colectiv a ajuns la 30 de morţi.

Bilanţul răniţilor este uriaş: din cei 140 de răniţi aflaţi în spitalele din Capitală, 90 sunt în stare gravă sau critică. Astăzi, cei mai mulţi dintre ei intră din nou în sălile de operaţii. În acest timp, autorităţile continuă ancheta.

Primii martori ai tragediei de la clubul Colectiv au fost audiaţi la Poliţia Capitalei.

Şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au ridicat mai multe documente de la Primăria Sectorului 4 şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv Parchet mandat
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close