Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță noi restricții: ”Presiunea pe spitale poate determina luarea de măsuri suplimentare!”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță noi restricții: ”Presiunea pe spitale poate determina luarea de măsuri suplimentare!”

Prefectul Capitalei anunță că se întâlnește, în această săptămână, cu reprezentanții magazinelor, pentru a stabili dacă se ia în calcul schimbarea programului de închidere a supermarket-urilor. De asemenea, acesta a afirmat că ”presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade”.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță noi restricții: ”Presiunea pe spitale poate determina luarea de măsuri suplimentare!”
de Laura Dinu    |    05 Apr 2021   •   07:33

Alin Stoica a mai subliniat că vor mai fi cerute date de la retail-eri. 

Noile restricții au adus aglomerări și cozi uriașe în magazine și benzinării în zilele acestea. 

”Dacă aceste măsuri duc la aglomerări suplimentare atunci ele trebuie regândite sau însoțite de alte măsuri.

De exemplu, pentru marile magazine unde prevedeam că este posibil să se întâmple astfel de aglomerări, am luat și măsura complementară de a asigura cei 7 metri pătrați pe fiecare client, am văzut în ultima vreme că sunt mai multe cazuri grave.

Deși sunt mai puține în total și încep să scadă, totuși sunt mai multe cazuri grave, sunt oameni care trebuie internați și trebuie îngrijiți, de aceea presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade. Dar să sperăm că nu va fi cazul”, a declarat Alin Stoica. 

Prefectul Capitalei, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: ''Activitatea comercială poate să continue fără clienți, dar cu livrare la clienți''

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit, vineri, în exclusivitate la Antena 3, despre măsura referitoare la închiderea magazinelor la ora 18.00, măsură atacată de PSD la Curtea de Apel București. ''O logică elementară ne arată că tocmai închiderea magazinelor după ora 18.00 favorizează transmiterea virusului'', se arată în cererea formulată de PSD.

''Din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului şi al atribuţiilor acesteia, instituţia are menirea de a aplica regulile şi legile care sunt impuse de Parlament şi de Guvern. Deci nu avem noi căderea să comentăm aceste reguli. Noi le vom aplica întotdeauna. Faptul că cineva le contestă în Instanţă, iarăşi este un drept constituţional şi vom aştepta să se pronunţe Instanţa.

Măsura face parte din categoria măsurilor care limitează atât aglomerarea cât şi contactele dintre persoane. Cu cât avem nişte reguli care limitează prezenţa în magazine, cei 7 mp de fiecare persoană, în marile magazine.

Limitează şi ora de deplasare în afara locuinţei şi ora până la care agenţii economici sunt deschişi, atunci evident, se reduc şi numărul de contacte datorită reducerii deplasării şi aglomerările'', a declarat prefectul Capitalei, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: restricţii
Parteneri
Epidemie de rujeolă în România! Măsurile care vor fi luate de urgență
x close