Antena 3 CNN Actualitate Alpinist arădean, insultat de maghiari pentru steagul României

Alpinist arădean, insultat de maghiari pentru steagul României

Alpinist arădean, insultat de maghiari pentru steagul României
Sursa foto: Foto: zsolt.torok/Facebook
09 Apr 2015   •   08:40

Alpinistul arădean Zsolt Torok, care vrea să cucerească Everestul, este jignit de maghiari pentru că nu duce steagul Ungariei pe cel mai înalt munte din lume.

Pe contul său de socializare, maghiarii se revoltă că Zsolt Torok se declară român şi că vrea să arboreze steagul ţării noastre pe Everest.

Alpinistul Zsolt Torok se declară dezamăgit de reacţia maghiarilor din Ungaria şi România care au postat mesaje jignitoare în limba maghiară pe contul său de Facebook.

"Nu vreau să mă încarc cu energie negativă. Astfel am aruncat doar o privire şi am citit pe diagonală mesajele naţionaliste în care cetăţeni maghiari din Ungaria şi România mă numesc trădător de ţară, trădător jegos etc. Aş putea şterge aceste comentarii, însă nu le şterg pentru că nu este ruşinea mea este ruşinea lor", a scris alpinistul.

Zsolt Torok considera prin atitudinea lor, maghiarii nationalisti denotă o gândire neconstructivă şi antieuropeană.

Alpinistul arădean a plecat în urmă cu patru zile în cea mai importanta expediţie din viaţa lui. Expediţia este una foarte dificilă şi îi va pune la încercare limitele, pentru că temperaturile pot ajunge şi la minus 40 de grade. Zoltan Torok spune însă că s-a pregătit de mult timp pentru asta şi este convins că va reuşi să ducă steagul României pe cel mai înalt vârf din lume.

Alpinistul Zsolt Torok a escaladat până acum mai multe vârfuri din Masivul  Himalaya, înalte de peste 8100 de metri. Costurile expediţiei pe Everest se ridică la 40.000 de euro, bani care provin din sponsorizări. Antena 3 este partener media al acestei expediţii.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close