Antena 3 CNN Actualitate "Am sperat că vom putea opri MĂCELUL". 230 de animale au fost ucise în timpul vânătorii de la Balc

"Am sperat că vom putea opri MĂCELUL". 230 de animale au fost ucise în timpul vânătorii de la Balc

"Am sperat că vom putea opri MĂCELUL". 230 de animale au fost ucise în timpul vânătorii de la Balc
Sursa foto: Foto: Intact Imgaes
14 Ian 2013   •   07:10

Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, după două zile în care invitaţi celebri şi cu miliarde de euro în conturi au petrecut şi au vânat peste 230 de mistreţi. Reprezentanţii unei asociaţii non guvernamentale au protestat pe parcursul întregului eveniment. Ei i-au cerut lui Ion Ţiriac să oprească vânătoarea.

Invitaţii de seamă ai lui Ion Ţiriac, printre care prinţul Dimitrie Sturdza, proprietarul unei companii de autoturisme de lux, sau primarul din Monte Carlo au plecat de la Balc, după două zile în care au vânat şi au petrecut în mod tradiţional.

Pe parcursul întregului eveniment, mai mulţi membri ai unor organizaţii pentru protecţia animalelor au protestat în faţa domeniului privat. Aceştia au cerut să fie oprită vânătoarea.

"Din păcate sunt foarte dezamăgit, eu am sperat că vom putea într-un fel sau altul opri măcelul de astăzi, lucrul acesta nu a fost posibil, în primul rând pentru că poliţia a făcut o simplă figuraţie", spun reprezentanţii organizaţiei.

"Nu au parcurs cele mai elementare proceduri de cercetare la faţa locului, care ar fi însemnat să identifice persoanele care au vânat, vânătorii, să le ceară permisul de port armă, lucruri absolut normale pentru orice vânător".

Anul acesta, pe domeniul de la Balc au fost împuşcaţi peste 230 de mistreţi, cu câteva zeci mai puţini decât anul trecut.















×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close