Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Poloniei în România: Reacţiile românilor au fost impresionante (VIDEO)

Ambasadorul Poloniei în România: Reacţiile românilor au fost impresionante (VIDEO)

Ambasadorul Poloniei în România: Reacţiile românilor au fost impresionante (VIDEO)
Sursa foto: ambasador
10 Apr 2010   •   15:25

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa preşedintele Poloniei Lech Kaczynski reprezintă o tragedie fără precedent. Incidentul va duce la organizarea de alegeri prezidenţiale în Polonia şi va bulversa viaţa politică a acestei ţări, spun analiştii de politică externă. Moartea demnitarului polonez va tulbura viaţa politică a Poloniei, dar şi pe cea a Europei.

În plus, va fi o săptămână de doliu naţional în Polonia după ce preşedintele şi mai mulţi politicieni şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic care a avut loc, sâmbătă dimineaţă, în oraşul Smolensk, din vestul Rusiei.

Fostul ministru de externe Adrian Cioroianu susţine că incidentul este unul fără precedent.

?Este o dramă, indiferent că este un preşedinte sau nu, prăbuşirea unui avion nu este un eveniment de care să poţi vorbi relaxat?, a declarat Cioroianu.

Ambasadorul Poloniei în România, Wojciech Zajaczkowski, a declarat sâmbătă că este impresionat de reacţiile românilor după decesul preşedintelui polonez şi că preşedintele Băsescu "şi-a exprimat personal condoleanţele". Ambasadorul a spus că a primit "multe semne de solidaritate" din partea românilor şi că le mulţumeşte pentru "numărul mare" de condoleanţe exprimate.

"Simţim că sunteţi alături de noi", a spus diplomatul.

Totodată, premierul Emil Boc a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său polonez Donald Tusk, pentru a-şi exprima regretul faţă de tragicul accident în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, precum şi alţi înalţi oficiali ai Republicii Polone.

Boc a transmis, totodată, în numele Guvernului român, un mesaj de compasiune şi solidaritate pentru familiile victimelor şi pentru întregul popor polonez, potrivit sursei citate.

Moartea preşedintelui Kaczynski este o pierdere pentru minoritatea poloneză din România.

În capitala Poloniei, atmosfera este una tristă, oamenii fiind şocaţi de această tragedie.



Antena3.ro





×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close