Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Rusiei: Diplomatul implicat în accident a părăsit România. Dorim rezolvarea cazului fără politizare exagerată

Ambasadorul Rusiei: Diplomatul implicat în accident a părăsit România. Dorim rezolvarea cazului fără politizare exagerată

Ambasadorul Rusiei: Diplomatul implicat în accident a părăsit România. Dorim rezolvarea cazului fără politizare exagerată
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Oct 2012   •   12:59

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că diplomatul rus implicat în accidentul rutier care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Bucureşti a părăsit miercuri România, mandatul său fiind încheiat de misiunea diplomatică, şi că se doreşte rezolvarea cazului, fără politizare exagerată.

"Ambasada, încă o dată, îşi exprimă regretul profund în legătură cu consecinţele grave ale accidentului care a avut loc duminică. Exprimăm sincera compasiune faţă de rudele şi cei apropiaţi. (...) Ambasada se află într-un contact permanent cu autorităţile spitalului", a afirmat ambasadorul.
   
El a precizat că este considerată imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului şi a precizat că se doreşte rezolvarea cazului, "fără politizare exagerată".

"Pe lângă acestea, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena cu privire la relaţii diplomatice şi practica internaţională, considerăm imposibil ridicarea imunităţii diplomatului care a săvârşit acest accident", a declarat Malghinov.


O tânără de 19 ani a fost lovită, duminică, în jurul orei 16.45, de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara.



×
Subiecte în articol: ambasador Rusia
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close