Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Tunisiei în România: Nivelul de alertă privind Tunisia să fie reactualizat. Vezi reacţia MAE

Ambasadorul Tunisiei în România: Nivelul de alertă privind Tunisia să fie reactualizat. Vezi reacţia MAE

Ambasadorul Tunisiei în România: Nivelul de alertă privind Tunisia să fie reactualizat. Vezi reacţia MAE
Sursa foto: Foto: travel-planning.co.uk
12 Apr 2013   •   19:30
UPDATE 19.20 - Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri, că avertismentele de călătorie se actualizează permanent  în concordanţă cu celelalte state membre UE,  cât şi cu informările primite de la misiunea diplomatică, după o practică unitară la nivelul Uniunii Europene, răspunzând astfel solicitării ambasadorului Tunisiei în România de a reactualiza nivelul de alertă privind acest stat.

MAE notează că, în cazul Tunisiei, nivelul alertei de călătorie este 1. Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!

"Totodată, menţionăm faptul că, în urma evaluărilor periodice realizate la nivelul MAE, la data de 18 februarie 2013, avertismentul de călătorie pentru Tunisia a fost scăzut de la nivel 2 - Există factori de risc - evitaţi deplasările ce nu sunt necesare!  la nivel 1 - Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!", precizează MAE într-un comunicat.

ŞTIREA INIŢIALĂ 16.30

Ambasadorul Tunisiei în România, Mahbouba Chebbi Guiga a cerut, vineri, autorităţilor române, să revizuiască nivelul de alertă prezentat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe din România cu privire la Tunisia, ca destinaţie turistică, spunând că avertizările nu sunt întotdeauna "corecte", informează Mediafax.

Mahbouba Chebbi Guiga a cerut, la o dezbatere care a avut loc la Timişoara cu prilejul Zilei Tunisiei, ca Ministerului Afacerilor Externe şi Guvernului României "să ia măsuri pentru că sunt prezentate avertizări care nu sunt întotdeauna corecte".
  
"Cerem Guvernului României şi Ministerului de Externe să ia măsuri pentru că sunt prezentate avertizări care nu sunt întotdeauna corecte. Turismul e foarte important pentru Tunisia, o parte importantă a economiei Tunisiei se bazează pe veniturile din turism. Anul acesta sărbătorim doi ani de la Revoluţia din Tunisia. Vreau să precizez foarte clar că Tunisia a ales un drum ireversibil spre democraţie. Situaţia politică s-a îmbunătăţit simţitor. Au avut loc anumite manifestaţii, dar acestea s-au liniştit în prezent", a declarat ambasadorul.
   
Potrivit acestuia, în ultimii doi ani nu s-a înregistrat niciun eveniment neplăcut în Tunisia la adresa turiştilor străini.
   
"Chiar şi în condiţiile în care au avut loc manifestaţii, nu a fost raportat niciun incident. Tunisia este o destinaţie turistică sigură", a declarat Mahbouba Chebbi Guiga.
   
"Pe site-ul Ministerului de Externe sunt, de multe ori, informaţii eronate în legătură cu siguranţa turiştilor în Tunisia. Atrag atenţia Guvernului României asupra acestui lucru şi solicităm să revizuiască nivelul de alertă", a adăugat ambasadorul.
   
Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe se precizează că "situaţia politică din Tunisia este tensionată", iar cetăţenii români care doresc să se deplaseze în această ţară sunt sfătuiţi "să manifeste atenţie sporită în locurile publice".
   

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close