x close

Câți bani a încasat statul din amenzile date în starea de urgență. Ministrul de Finanțe anunță că nu toți vor fi dați înapoi

07 Iun 2020   •   15:38
Câți bani a încasat statul din amenzile date în starea de urgență. Ministrul de Finanțe anunță că nu toți vor fi dați înapoi Politia Romana/Facebook

Mai puțin de 100 de milioane de lei s-au încasat din amenzi în timpul stării de urgență, a declarat, duminică, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Valoarea amenzilor date în perioada stării de urgență a depășit 600 de milioane de lei.

Cîțu a spus, duminică, într-o declarație televizată, că din cele 600 de milioane de lei, cât a fost valoarea amenzilor în starea de urgență, s-au plătit amenzi de doar 100 de milioane.

„Mai puțin de 100 de milioane de lei au fost încasate din aceste amenzi. Sunt la bugetul de stat, acum vedem, dacă sunt contestate și sunt decizii favorabile cetățenilor atunci bineînțeles că va trebui să restituim acești bani”, a spus Cîțu.

Întrebat despre o eventuală amnistie fiscală în acest caz, al amenzilor date în perioada stării de urgență, pentru care există o decizie de neconstituționalitate, Florin Cîțu a spus că „încă nu am luat această decizie. Este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul și vom vedea”.

„Nu am participat la o discuție care să aibă acest subiect, al amnistiei fiscale față de amenzi”, a mai spus ministrul Finanțelor.

În perioada stării de urgență au fost date amenzi în valoare de peste 600 de milioane de lei.

Parteneri
Parteneri
sati