Antena 3 Actualitate ANAR avertizează: Creşteri de debite pe şapte râuri din Muntenia şi sudul Moldovei

ANAR avertizează: Creşteri de debite pe şapte râuri din Muntenia şi sudul Moldovei

07 Feb 2013   •   18:57
ANAR avertizează: Creşteri de debite pe şapte râuri din Muntenia şi sudul Moldovei Foto: INTACT Images

Precipitaţiile şi topirea zăpezii şi a gheţii vor determina creşteri de debite şi creşteri artificiale de niveluri pe râurile Prahova, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuş, Bârlad şi Prut inferior, de vineri dimineaţă până sâmbătă, informează Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), citată de Mediafax.

Conform datelor emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor din cadrul ANAR, în perioada 8 februarie, ora 6.00 - 9 februarie, ora 10.00, vor fi înregistrate creşteri de debite şi creşteri artificiale de niveluri, pe râurile amintite.  
   
Având în vedere situaţia hidrometeorologică şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se pot produce creşteri de niveluri şi debite datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din Muntenia şi pe cele din jumătatea de sud a Moldovei, iar datorită evoluţiei formaţiunilor de gheaţă se pot înregistra creşteri artificiale de niveluri, mai însemnate pe râurile mici din bazinele Trotuşului (judeţul Bacău),  Putnei (judeţul Vrancea), Bârladului (judeţele Vaslui, Galaţi şi Vrancea) şi Prutului inferior (judeţele Vaslui şi Galaţi), potrivit sursei citate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close