Antena 3 CNN Actualitate ANAT: Agenţiile nu sunt răspunzătoare pentru overbooking-ul de pe litoral

ANAT: Agenţiile nu sunt răspunzătoare pentru overbooking-ul de pe litoral

ANAT: Agenţiile nu sunt răspunzătoare pentru overbooking-ul de pe litoral
05 Aug 2015   •   14:34

Agenţiile de turism membre ANAT nu sunt răspunzătoare pentru overbooking-urile înregistrate la hotelurile din sudul litoralului românesc şi şi-au respectat obligaţiile faţă de turişti şi unităţile de cazare, susţine asociaţia.

"Rezervările efectuate de către agenţiile ANAT pentru clienţii lor au fost şi sunt confirmate de către unităţile de cazare, în baza contractelor bilaterale. Agenţiile de turism membre ANAT şi-au respectat obligaţiile faţă de turiştii care au cumpărat pachete la hotelurile respective, la fel şi faţă de partenerii hotelieri", arată Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-un comunicat.

Asociaţia afirmă că agenţiile ANAT îşi achită obligaţiile de plată către hotelieri, conform contractelor încheiate, şi că situaţia de pe litoral nu este generată de eventuale plăţi neefectuate ale agenţiilor către unităţile de cazare.

"Agenţiile membre ANAT au aflat de această situaţie odată cu sosirea turiştilor la unităţile hoteliere, nefiind anunţate din timp de către hotelieri. Chiar şi aşa, agenţiile s-au implicat pentru a găsi soluţii alternative, întrucât turiştii nu aveau nicio vină. Pentru a compensa neplăcerea creată, au fost acordate de către unităţile hoteliere în cauză alternative la cazare sau compensaţii suplimentare, precum upgrade la regimul de masă, la clasificarea hotelului, zile suplimentare de cazare, toate acestea fără alte costuri", a declarat preşedintele ANAT, Aurelian Marin.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, face verificări pe litoral, marţi, în cazul mai multor turişti care dar nu au putut fi cazaţi în hoteluri din Eforie Nord şi Jupiter, deşi au plătit cazarea cu câteva luni înainte.

×
Subiecte în articol: ANAT litoral
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close