Antena 3 CNN Actualitate ANAT intenţionează să organizeze slujbe de Paşte în hotelurile de la mare. Vezi cum a reacţionat Patriarhia

ANAT intenţionează să organizeze slujbe de Paşte în hotelurile de la mare. Vezi cum a reacţionat Patriarhia

ANAT intenţionează să organizeze slujbe de Paşte în hotelurile de la mare. Vezi cum a reacţionat Patriarhia
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    12 Noi 2012   •   16:19

ANAT doreşte să organizeze slujbe cu preoţi de Paşte în hotelurile de la mare, iniţiativă pe care Patriarhia o consideră o dovadă de lipsă de respect faţă de Biserică.

"Despre serviciul de slujbă de Paşte, care va fi oferit pe plajă, în general Arhiepiscopia Tomisului a făcut acest lucru în general pe plajă, nu neapărat la un hotel. Însă iniţiem deja discuţii pentru a se oficia aceste serviciu şi în anumite hoteluri", a afirmat luni, într-o conferinţă, preşedintele ANAT, citat de Mediafax.

Ea nu a putut menţiona numărul hotelurilor de pe litoral care vor organiza slujbe religioase şi nici cine va remunera preoţii.

"Vom vedea exact gradul de ocupare, în funcţie de ceea ce vom vinde şi de numărul de turişti dintr-un hotel. Nu ştim cine îi plăteşte, dar nu ANAT, pentru că nu este societate comercială. Vor fi discuţii şi vom vedea ce presupune acest lucru din partea fiecărei părţi", a afirmat Corina Martin.

Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, respinge demersul şi spune că iniţiativa dovedeşte "degringolada personală" în care se află şefa ANAT.

"Această intenţie, cu slujbele în hoteluri, este o lipsă de respect faţă de Biserică. Doamna Martin se dovedeşte ireverenţioasă", a adăugat Constantin Stoica.

Corina Martin a mai afirmat în timpul conferinţei că ANAT vrea să mai lanseze un program special, "O săptămână la mănăstiri", după modelul "Vacanţe la ţară" sau "Decada balneară".

Acesta a acuzat recent preoţii că organizează ilegal pelerinaje cu enoriaşii în Israel şi fac concurenţă neloială agenţiilor de turism.

"Am cerut o întâlnire oficială la Patriarhie să le explicăm problema. Sunt preoţi care organizează pelerinaje în Israel, şi acest lucru este ilegal. Conform legislaţiei româneşti, nu ai voie să faci rezervări de servicii turistice şi excursii dacă nu ai licenţă de agenţie de turism", a declarat atunci Corina Martin.

Corina Martin susţine că pelerinajele ilegale, făcute de preoţi, sunt o afacere de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: ANAT preoti Patriarhie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close