Antena 3 CNN Actualitate Anchetă: Antrenoarele, vinovate de neglijenţă în cazul fetiţei accidentate la bazinul de înot

Anchetă: Antrenoarele, vinovate de neglijenţă în cazul fetiţei accidentate la bazinul de înot

Anchetă: Antrenoarele, vinovate de neglijenţă în cazul fetiţei accidentate la bazinul de înot
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Iul 2014   •   18:41
Cele două antrenoare de înot de la baza sportivă din Sibiu, unde o fată a căzut de la 5 metri înălţime, ar putea fi destituite. Antrenoarele au fost acuzate de neglijenţă de comisia Clubului Sportiv, care urmează să decidă în 30 de zile şi care va fi sancţiunea pentru antrenoarele care ar fi trebuit să supravegheze copiii.

Mai mult, conducerea OPC Sibiu a anunţat că, în această săptămână, va închide bazinul. Şi părinţii fetei au depus o plângere la Parchet, iar poliţia a deschis propria anchetă. 
 
Fetiţa a fost împinsă de un alt copil, în timpul orei de înot şi căzut de la o înălţime de cinci metri, pe ciment. Între timp, copila de 10 ani a suferit două operaţii şi urmează să înceapă tratamentul de recuperare. 
 
Fetiţa de 10 ani care a căzut pe ciment, pe marginea bazinului de înot, se simte bine după ce a fost operată, spun medicii. Copila însă va urma o lungă perioadă de recuperare.
 
Între timp, comisia Clubului Sportiv din Sibiu, care are în administrare inclusiv baza de înot, a finalizat şi ancheta deschisă în urma incidentului. Cele două antrenoare şi-ar putea pierde locurile de muncă. 
 
Nu este pentru prima dată când bazinul Olimpia, administrat de Clubul Sportiv Municipal din Sibiu, se află în mijlocul unui scandal. Baza de înot a mai fost închisă în iunie 2008. Atunci, o fetiţă a murit după ce s-a înecat. Clubul a fost şi amendat cu 30.000 de lei, însă a fost redeschis după nici un an şi jumătate, în septembrie 2009.

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close