Antena 3 CNN Actualitate Anchetă după anchetă în cazul incendiului de la restaurantul libanez din Constanţa

Anchetă după anchetă în cazul incendiului de la restaurantul libanez din Constanţa

Anchetă după anchetă în cazul incendiului de la restaurantul libanez din Constanţa
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de S.T.    |    07 Apr 2014   •   08:16

Anchetă după anchetă în cazul incendiului de la restaurantul libanez din Constanţa în care şi-au pierdut viaţa trei tinere.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Muncii se întâlnesc astăzi cu proprietarul localului, pentru a verifica documentele societăţii.

În urmă cu câteva săptămâni, firma a fost amendată cu 7.000 de lei de către ITM, pentru nereguli legate de securitatea muncii.

O altă anchetă e condusă de procurori, care au deschis dosar penal. Până acum, anchetatorii au descoperit că fetele lucrau fără forme legale.

"Cereau ajutor şi n-au avut nicio şansă". Rudele victimelor spun că restaurantul cuprins de flăcări nu avea extinctoare sau aerisirie

Clădirea era foarte veche şi avea interiorul din lemn, iar după cum susţin unii dintre martori, nu avea aerisiri şi nici extinctoare.

Surse apropiate anchetei spun că focul ar fi pornit de la un cuptor defect din bucătăria localului de la parter. Se pare că, din cauza hornurilor vechi, s-a produs o acumulare de gaze, care ulterior s-a aprins. Pompierii au descoperit şi nişte fire neizolate la instalaţia electrică.

Ancheta avansează greu pentru că totul s-a făcut scrum în interiorul restaurantului libanez şi etajul localului, unde se aflau cele trei fete care au murit, s-a prăbuşit în interior.

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Alertă majoră: Drogul care omoară copiii a fost depistat în România
x close