Antena 3 CNN Actualitate Anchetă extinsă în dosarul protestului din 10 august. Șefii, Jandarmeriei chemați la Parchetul General

Anchetă extinsă în dosarul protestului din 10 august. Șefii, Jandarmeriei chemați la Parchetul General

Anchetă extinsă în dosarul protestului din 10 august. Șefii, Jandarmeriei chemați la Parchetul General
03 Mai 2019   •   10:00

Ancheta în dosarul 10 august a fost extinsă.

Este vorba despre noi acuzații aduse șefilor Jandarmeriei cercetați deja în dosar. Aceștia au fost chemați la Parchetul General.

Procurorul general interimar cere finalizarea de urgenţă a dosarului protestelor din 10 august şi vrea să lămurească neregulile lăsate în urmă de Augustin Lazăr, în dosarul revoluţiei din 1989. 

Licu nu are un interimat uşor. Mai este şi contestaţia legată de delegarea sa în fruntea instituţiei, depusă de procurorul Laura Oprean. 

Mai mulţi procurori vor să conteste numirea lui Bogdan Licu în fruntea instituţiei. Acesta a fost numit la conducerea interimară a Parchetului după iesirea la pensie a lui Augustin Lazar.

Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ar fi creat un precedent periculos cand l-a delegat pe Bogdan Licu pe functia de de procuror general.

Asta pentru ca portivit legii, funcţia trebuia să treacă automat la prim-adjunct, adică Laura Oprean. Numai că secţia şi-a arogat dreptul de a numi cu de la sine putere persoana care să conducă Parchetul General.

×

O campanie Antena 3 CNN

Alarmă în spitale, medici de negăsit | Spitalul Judeţean Brăila

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close