Antena 3 CNN Actualitate Anchetă fără precedent în Poliția Română. Carmina Pricopie, Antena 3: "Mi s-a părut șocant!"

Anchetă fără precedent în Poliția Română. Carmina Pricopie, Antena 3: "Mi s-a părut șocant!"

Carmina Pricopie, șefa Departamentului Investigații de la Antena 3, a vorbit despre relatarea făcută pe Facebook de Cristian Ghica, șeful poliției din Centrul vechi al Capitalei. Acesta acuză că un ofițer cu funcție de conducere a pierdut un document clasificat. Este vorba despre cms. șef Șchiopu Gabriel, care se află la conducerea Poliției Sectorului 3 din Capitală.

Anchetă fără precedent în Poliția Română. Carmina Pricopie, Antena 3: "Mi s-a părut șocant!"
de Georgiana Adam    |    06 Mai 2021   •   18:33

Carmina Pricopie, şeful departamentului de investigaţii de la Antena 3, a vorbit despre documentul clasifcat pierdut de şeful Poliţiei Sector 3 şi care ulterior a fost contrafăcut.

"Pentru mine a fost şocantă această poveste"

Totul a pornit acum două săptămâni, când şeful Poliţiei din Centrul Vechi, a făcut o postare pe Facebook. Pe scurt, potrivit postării sale, povestea ar fi stat în felul următor. Şeful Poliţiei Sector 3, ar fi pierdut un document clasificat, atenţie, un document clasificat. În momentul în care s-a făcut inventarierea documentelor clasificate, pentru că sunt documente care au un regim special, acesta nu l-a găsit.

Spunea domnul Cristian Ghica pe Facebook, motiv pentru care l-a contrafăcut. Nu ar fi făcut asta singur, ci ajutat de alţi poliţişti, pentru că trebuia să îl prezinte la inventar. În momentul în care l-a prezentat la inventar, cei care făcea inventarierea şi-ar fi dat seama că este un alt document care poartă semnătura dumnealui şi nu acelui care i l-a predat. A fost anunţată structura de securitate, s-au deschis mai multe anchete, pentru că, vă repet, vorbim despre un document clasificat. În timp ce se desfăşurau aceste anchete, şeful Poliţiei Sector 3, cel care pierduse acest document, l-a găsit ulterior, a anunţat structura de securitate, că a găsit documentul adevărat. Practic, recunoscând că l-a contrafăcut pe celălalt. Şeful Poliţiei Sector 3 este în funcţie acum.

"Când am văzut această postare, am crezut că este o glumă"

 Eu nu am crezut că este adevărat şi am făcut o solicitare către Poliţia Capitalei, care a şi răspuns astăzi, iar eu din acest răspuns, înţeleg că există un dosar penal la Parchet în acest moment, la Pachetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 3. Mie mi s-a părut şocant!

Eu nu l-am crezut pe domnul Ghica. Eu nu am auzit aşa ceva niciodată să se fi întâmplat în Poliţia Română.

Adică, dumnealui, potrivit postării, pierduse un document secret clasificat pe care, ulterior l-a contrafăcut. Repet, eu nu am mai auzit aşa ceva.

"Este ceva fără precedent în Poliţia Română"

Se desfăşoară acum o anchetă penală la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 3. Vorbim despre cel puţin două infracţiuni, despre neglijenţă în păstrarea informaţiilor şi falsul în material înscrisuri oficiale. Sunt infracţiuni care se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 1 an şi de la 1 la 5 ani. Deşi este această anchetă penală la Parchet, dumnealui este în funcţie'', a spus Carmina Pricopie, jurnalist Antena 3.

Spun din start că această postare prezintă doar una dintre ilegalitățile si gravele abateri care, din păcate, au devenit...

Posted by Cristian Ghica on Friday, 23 April 2021

×
Subiecte în articol: ancheta Cristian Ghica Şchiopu Gabriel
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close