Antena 3 CNN Actualitate Anchetă în cazul incendiului de la rafinăria din Ploieşti. Focul a fost anunţat la 112 după 40 de minute de la izbucnire

Anchetă în cazul incendiului de la rafinăria din Ploieşti. Focul a fost anunţat la 112 după 40 de minute de la izbucnire

Anchetă în cazul incendiului de la rafinăria din Ploieşti. Focul a fost anunţat la 112 după 40 de minute de la izbucnire
Sursa foto: Foto: www.sundyne.com
01 Feb 2013   •   12:50

Incendiul izbucnit în incinta rafinăriei Lukoil din Ploieşti a fost stins după o intervenţie a pompierilor care a durat două ore. Potrivit primelor verificări, flăcările au fost provocate de autoaprinderea substanţelor inflamabile transportate prin instalaţia de coxare.

Garda de Mediu Prahova a deschis o anchetă în cazul incendiului izbucnit. Datele furnizate de Prefectura Prahova coroborate cu cele făcute publice de ISU au arătat că focul a fost anunţat la 112 după 40 de minute de la izbucnire.

În comunicatul Prefecturii Prahova se arată că incendiul a izbucnit vineri, la ora 06.50, iar reprezentanţii ISU Prahova au făcut public, tot printr-un comunicat remis presei, faptul că incendiul a fost anunţat la 112 de către un angajat al rafinăriei la ora 07.29.

Întrucât nu are aparate pentru efectuarea de măsurători, Garda de Mediu a anunţat Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova care s-a deplasat în zona rafinăriei cu un laborator mobil.
 
Primele date arată că nici staţia fixă de monitorizare a calităţii aerului, nici laboratorul mobil nu au înregistrat depăşiri ale valorilor maxime admise deşi incendiul s-a manifestat timp de peste două ore.

APM Prahova a trasmis către SC Petrotel Lukoil o solicitare pentru efectuarea de analize în laboratorele proprii şi transmiterea rezultatelor către autorităţile de mediu din judeţ.
   
Incendiul a izbucnit, vineri dimineaţă, în incinta rafinăriei Lukoil din Ploieşti. Procesul tehnologic a fost oprit, iar la faţa locului s-au aflat 40 de pompieri care au intervinit cu autospeciale, informează Mediafax.

Reprezentanta ISU Prahova a afirmat că nu există risc de producere a unei explozii.



×
Subiecte în articol: pompieri
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close