Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la Spitalul Judeţean din Ploieşti, după mărturia ŞOCANTĂ a unui medic. "Ăştia te sufocă şi umilesc sistematic"

Anchetă la Spitalul Judeţean din Ploieşti, după mărturia ŞOCANTĂ a unui medic. "Ăştia te sufocă şi umilesc sistematic"

Anchetă la Spitalul Judeţean din Ploieşti, după mărturia  ŞOCANTĂ a unui medic. "Ăştia te sufocă şi umilesc sistematic"
Sursa foto: Foto: blog.tvguide.co.uk
26 Noi 2013   •   12:09
UPDATE: O anchetă a fost demarată la Spitalul Judeţean Ploieşti, după ce un medic a denunţat multiple cazuri de malpraxis în spitalul în care lucrează.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, ministrul Eugen Nicolăescu a dispus declanşarea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, "ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la declaraţiile unui medic primar chirurgie generală".

Echipa de control va fi formată din Corpul de Control a Ministrului Sănătăţii şi din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.


Un medic din Ploieşti denunţă multiple cazuri de malpraxis în spitalul în care lucrează. Mai exact, medicul trage un semnal de alarmă privind condiţiile în care el şi colegii lui operează, punând în pericol viaţa pacienţilor cu bună ştiinţă. Dan Oprea dă exemple şocante: bisturiele de unică folosinţă sunt folosite de zeci de ori, iar aparatele de sterilizare sunt stricate de luni de zile.

Într-o scrisoare deschisă, medicul care lucrează de 20 de ani la Spitalul Judeţean Ploieşti spune că se face vinovat de malpraxis în fiecare zi. Din lipsa resurselor, este nevoit să reutilizeze ustensile de unică folosinţă.

"Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori. Aţă cu ac sertizat se găseşte sporadic, de bază fiind tot aţa din timpurile doctorului Andreoiu. Pense LigaSure? Un lux sporadic. Disector ultrasonic - rachetă cosmică… Halate, câmpuri moi, de pe vremea lui Pazvante" arată doctorul Oprea în scrisoare.

Doctorul povesteşte şi despre condiţiile grele în care este nevoit să muncească zilnic. Medicul spune că vinovaţi sunt superiorii lui care nu mai fac faţă situaţiei.

"Aici sunt şefi de secţie de 20 de ani, de ei depinde dacă un pacient face sau nu o investigaţie de înaltă performanţă. Ăştia sunt veşnici şi nemuritori! Pentru ce să faci un doctorat, o altă specialitate, dacă ăştia te sufocă şi umilesc sistematic. Trebuie să-i aştepţi şi la WC, să obţii o semnătură! Dacă ai ghinion să nu te iubească, ăla eşti, împreună cu bolnavul tău cu tot."

Directorul spitalului spune că nu a ştiut de existenţa acestor probleme în unitatea pe care o conduce de mai mulţi ani.

Declaraţia managerului de spital vine în contradicţie cu zecile de pacienţi care se plâng de condiţiile mizerabile în care sunt trataţi. Anual, peste 50.000 de bolnavi sunt trataţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti.


×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close