Antena 3 CNN Actualitate Andreea Bîrlea ESTE FIICA poetului Adrian Păunescu

Andreea Bîrlea ESTE FIICA poetului Adrian Păunescu

Andreea Bîrlea ESTE FIICA poetului Adrian Păunescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Noi 2012   •   17:27

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis cererea privind stabilirea paternităţii a Andreei Mihaela Bîrlea, susţinând că aceasta este fiica poetului şi dispunând să se facă toate menţiunile în documentele oficiale, scrie Mediafax.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoria a terminat în urmă cu o săptămână dezbaterile în procesul de stabilire a paternităţii, deschis de Andreea Mihaela Bîrlea care afirmă că poetul Adrian Păunescu este tatăl ei biologic, ea având o decizie privind tagadă paternităţii lui Nicolae Bîrlea, tatăl din actul de naştere.

În acelaşi timp, Andreea Bîrlea a făcut o contestaţie de negare a paternităţii tatălui din certificatul de naştere.

Judecătoria sectorului 3 Bucureşti, a decis în data de 20 iunie 2012: "Constată ca defunctul Bîrlea Nicolae nu este tatăl biologic al reclamantei. Dispune efectuarea cuvenitelor menţiuni în actul de naştere al reclamantei, în sensul radierii numelui şi prenumelui defunctului Bîrlea Nicolae de la rubrica "tată". Dispune eliberarea unui nou certificat de naştere reclamantei".

Andreea Mihaela Bîrlea, care este grefier la Tribunalului Bucureşti, susţine că mama ei, Rodica Gabriela Bîrlea, şi Adrian Păunescu erau fiecare căsătoriţi la momentul la care au avut legătura amoroasă.

Femeia a cerut ca instanţa să dispună "tăgada paternităţii defunctului Nicolae Bîrlea ce apare ca fiindu-i tată în certificatul de naştere" şi "stabilirea paternităţii faţă de ea a defunctului Adrian Păunescu, decedat în 5 noiembrie 2010". În acest sens, tânăra pe baza unui test ADN că cel trecut în actul de identitate nu îi este tată.
   
"Situaţia a fost păstrată într-o oarecare ambiguitate datorită poziţiei sociale a tatălui meu biologic. Acesta a decedat în 5 noiembrie, lăsând ca moştenitori pe Ana Maria, Ioana (decadată în noiembrie anul trecut-n.r.) şi Andrei Păunescu, precum şi pe Carmen Păunescu", se mai arată în acţiunea depusă la instanţă.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close