Antena 3 CNN Actualitate Andreea Paul-Vass: Guvernul nu putea împiedica închiderea fabricii Nokia de la Jucu

Andreea Paul-Vass: Guvernul nu putea împiedica închiderea fabricii Nokia de la Jucu

Andreea Paul-Vass: Guvernul nu putea împiedica închiderea fabricii Nokia de la Jucu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    29 Sep 2011   •   19:24

Consilierul economic al primului ministru, Andreea Paul-Vass, a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern de urgenţă că Executivul se află în negocieri cu zece companii pentru a atrage investiţii complementare, care să compenseze peierderile generate de închiderea fabricii Nokia de Jucu.

Conform consilerului, Guvernul nu ar fi putut opri închiderea fabricii de la Jucu. Reprezentanţii companiei finlandeze au răspuns că măsura ţine de un plan de restructurare care a fost realizat ţinându-se cont de noile condiţii de pe piaţa mondială.

Angajaţii fabricii Nokia de la Jucu au fost înştiinţaţi că vor fi plătiţi până la sfârşitul anului 2011, urmând să primească, de la închiderea fabricii din decembrie trei salarii compensatorii.

Nokia închide fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj, şi îşi mută afacerea în China. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă. Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.

×
Subiecte în articol: andreea paul vass guvern Emil Boc Jucu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close