Antena 3 CNN Actualitate Andrei Plăcintă, condamnat pentru tentativă de omor. Va face 4 ani şi jumătate de închisoare

Andrei Plăcintă, condamnat pentru tentativă de omor. Va face 4 ani şi jumătate de închisoare

Andrei Plăcintă, condamnat pentru tentativă de omor. Va face 4 ani şi jumătate de închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Noi 2013   •   21:14

Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei, a fost condamnat, luni, pentru tentativă de omor. Curtea Supremă a respins recursul acestuia.

Andrei Plăcintă va face 4 ani şi jumătate de închisoare.

Acesta a declarat luni, la recursul faţă de condamnarea sa, că nu realiza ce face, la momentul faptelor pentru care este judecat, şi că a reacţionat atunci "ca un animal", crezând că el este cel atacat.

Potrivit Parchetului, "în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta".

În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce S.N. încerca să îl oprească, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împins de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut.
   
"Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale", potrivit procurorilor.
   
Andrei Răzvan Plăcintă a stat în arest din 8 decembrie 2010 până în 6 ianuarie 2011.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close