Antena 3 CNN Actualitate Andrei Plăcintă s-a predat. Fiul senatoarei Sorina Plăcintă a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare

Andrei Plăcintă s-a predat. Fiul senatoarei Sorina Plăcintă a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare

Andrei Plăcintă s-a predat. Fiul senatoarei Sorina Plăcintă a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Noi 2013   •   09:50

Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă, s-a predat, marţi, la Timişoara, după ce ieri a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Pe 4 noiembrie, Andrei Plăcintă a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins recursul la condamnarea primită pentru tentativă de omor calificat.
 
Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată în iunie 2010, după ce şi-a lovit prietena şi a rănit cu maşina un bărbat care sărise în apărarea ei. 
 
Instanţa l-a mai judecat şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tâlharie, însă pentru această acuzaţie a fost achitat. 
 
Potrivit Parchetului, "în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta".
 
În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce S.N. încerca să îl oprească, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împins de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut.
    
"Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale", potrivit procurorilor.
    
Andrei Răzvan Plăcintă a stat în arest din 8 decembrie 2010 până în 6 ianuarie 2011.
 
Citiţi şi Andrei Plăcintă, mesaj înainte de închisoare: "Pa pa, băieţi"

 

×
Subiecte în articol: Andrei Placinta Timisoara
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close