Antena 3 CNN Actualitate Angajator român, arestat după ce a sechestrat 20 de compatrioţi plecaţi la muncă în Italia

Angajator român, arestat după ce a sechestrat 20 de compatrioţi plecaţi la muncă în Italia

Angajator român, arestat după ce a sechestrat 20 de compatrioţi plecaţi la muncă în Italia
10 Sep 2009   •   23:35


20 de români, plecaţi să muncească în Italia, au fost sechestraţi de către un compatriot. Oamenii au sosit în localitatea Foggia, cu promisiunea găsirii unui loc de muncă. Nicolae Banu, angajatorul lor, le-a confiscat documentele şi i-a obligat să trăiască timp de două săptămâni într-o casă fără electricitate şi canalizare. Unul dintre muncitori s-a răzvrătit însă, iar Banu a fost arestat de poliţişti.

Cei 20 de români au trăit într-o casă abandonată timp de două săptămâni la o fermă din localitatea Foggia, fără niciun fel de condiţii. Oamenii nu mai aveau nici măcar actele, care fuseseră confiscate chiar la intrarea în Italia de către angajatorul lor, Nicolae Banu.

După două săptămâni, muncitorii au primit, fiecare, câte 25 de euro, pe motiv că românii îi erau datori cu câte 400 de euro, bani cheltuiţi pentru drumul până în Italia. Acest lucru a pus capac răbdării oamenilor care s-au răzvrătit, cerând omului bani pentru munca lor şi documentele pentru a se întoarce în România.

Se pare, însă, că angajatorul a ripostat imediat şi a ameninţat că dacă nu se vor întoarce la muncă rudele lor din România vor avea de suferit.

În cele din urmă, Nicolae Banu a ajuns pe mâna carabinierilor după ce a fost reclamat de către români.

Cazurile de sclavie cu străini care muncesc pe câmpurile din Italia sunt tot mai frecvente. Autorităţile arestează din ce în ce mai mulţi italieni sau stăini care intemediază munca la negru însă autorităţile nu pot face faţă numărului mare de oameni care sunt dispuşi să rişte totul pentru o viaţă mai bună.


Antena 3




×
Subiecte în articol: romani
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close