Antena 3 CNN Actualitate Angajatul unei bănci din România a furat peste 180.000 de euro din conturile unor români din SUA. Ce a spus în faţa instanţei

Angajatul unei bănci din România a furat peste 180.000 de euro din conturile unor români din SUA. Ce a spus în faţa instanţei

Alex Robert Cîrstea, un fost angajat al ING din Timişoara, trimis în luna mai 2020 în judecată de DIICOT pentru o serie de infracţiuni comise în calitate de angajat al băncii, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Angajatul unei bănci din România a furat peste 180.000 de euro din conturile unor români din SUA. Ce a spus în faţa instanţei
Sursa foto: Pixabay.com
03 Aug 2020   •   18:30

Dosarul a fost deschis în urmă cu trei ani după ce o familie de români din Statele Unite ale Americii a sesizat banca cu privire la ”mai multe operaţiuni bancare efectuate fraudulos din conturile lor, de o persoană necunoscută”, scrie adevarul.ro.

Banca a descoperit o serie de infracţiuni comise de un angajat al său din Timişoara şi a sesizat autorităţile. Totul a început în anul 2015, când o româncă stabilită în SUA s-a prezentat la un punct de lucru ING din Timişoara pentru lichidarea unui depozit în valoare de 112.217 euro. În acelaşi timp, femeia a decis să investească suma de 112.000 de euro în Fonduri Mutuale.

Potrivit DIICOT, „la data de 07.05.2015 inculpatul a modificat neautorizat numărul de telefon şi adresa de email înregistrate în sistemul băncii în numele acestei cliente, după care i-a falsificat semnătura pe cererea de modificare date clienţi persoane fizice, solicitând în numele acesteia eliberarea unui card bancar pe numele clientului D.M. soţul clientei D.A.M”.

Angajatul băncii a scos banii de la bancomat

Funcţionarul bancar, falsificând semnătura clientului, a lichidat depozitul și a transferat toţi banii într-un cont în lei. Ulterior, bărbatul a retras banii de la bancomat. 

În proces, fostul funcţionar bancar a recunoscut toate acuzaţiile aduse de DIICOT şi a spus în faţa instanţei că îi pare rău.

Fostul funcţionar bancar a recunoscut toate acuzaţiile

Tribunalul Timiş l-a condamnat pe tânărul de 33 de ani la trei ani de închisoare cu suspendare şi l-a obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. Totodată, fostul angajat al ING a fost obligat să achite băncii peste 180.000 de euro.

×
Subiecte în articol: furt banca cont
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close