Antena 3 CNN Actualitate ANM anunţă un week-end canicular. Vezi prognoza meteo şi cum facem faţă căldurii toride

ANM anunţă un week-end canicular. Vezi prognoza meteo şi cum facem faţă căldurii toride

ANM anunţă un week-end canicular. Vezi prognoza meteo şi cum facem faţă căldurii toride
Sursa foto: Foto: fitfamily.com.au
de M.Z.    |    22 Iun 2013   •   11:50

În acest week-end, meteorologii ne anunţă că vremea va fi foarte călduroasă în majoritatea zonelor ţării. În sud şi sud vest temperaturile vor fi caniculare, cu maxime de 36 de grade, potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo pentru umătoarele zile


Sâmbătă (22 iunie)
 
În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele după-amiezei, când temperatura va urca până la 35 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 19-21 de grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.
 
În ţară, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiaza pe arii restrânse în sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, nordul şi parţial centrul ţării, precum şi în zona de munte unde, mai ales în partea a doua a zilei şi noaptea, local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 36 de grade, iar cele minime între 13 şi 23 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în cea mai mare parte a Banatului şi a Olteniei, local în Crişana şi Muntenia şi izolat în sudul Moldovei. Presiunea atmosferică va scădea uşor.
 
Duminică (23 iunie)
 
În Bucureşti, vremea va fi în continuare caniculară după-amiaza, când temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară când vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20-22 de grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.
 
În ţară, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării, în special în regiunile sudice, unde după-amiaza pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor manifesta pe spaţii restrânse, cu precădere în cursul serii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 şi 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 şi 23 de grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.
 
Luni (24 iunie)
 
În Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă, cu o maximă termică de 33-34 de grade. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza vor fi condiţii de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă duartă ale vântului. Temperatura minimă va fi de 20-22 de grade.
 
În ţară, vremea va fi instabilă în vestul, centrul şi nordul ţării, unde şi valorile termice vor marca o uşoară scădere. În aceste zone cerul va avea înnorări şi temporar vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate. În restul teritoriului vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară după-amiaza, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 35 de grade, iar cele minime între 13 şi 23 de grade.

 Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro


Cum facem faţă căldurii toride
 
Din cauza căldurii pe care o simţim în aceste zile caniculare, din cauza lipsei de hidratare cumulate cu stres, este foarte probabil să vă simţiţi epuizaţi şi lipsiţi de vitalitate.

Pentru remedierea acestei probleme, medicii recomandă

1. Evitaţi pe cât puteţi să vă expuneţi la soare şi căldura de afară, să purtaţi haine şi accesorii din materiale uşoare şi în culori deschise. 
 
2. Pentru a preveni starea de oboseală renunţaţi la mâncărurile grele, gătite cu foarte mult ulei ori grăsimi, evitaţi consumul de carne sau produse fast-food şi mezeluri. Optaţi pentru salate din fructe şi legume proaspete, peşte, lactate şi seminţe nepreparate termic. 
 
3. Apa nu trebuie să lipsească, dar pentru a îi da un gust mai bun transformaţi-o în limonadă şi ceai verde, de echinaceea, de ginkgo biloba, coada-şoricelului, mătase de porumb, cozi de cirese, frunze de mesteacăn, mentă, cicoare, sunătoare. Ceaiurile au capacitatea de a vă readuce vitalitatea
 
4. Dintre tratamentele naturiste, menţionăm pe cel cu miere şi scorţişoară. Dimineaţa consumaţi o cană cu apă în care aţi pus miere şi pudră de scorţişoară, toată ziua veţi fi în formă.

Cura cu grâu încolţit este depurativă şi detoxifiantă. La fel de eficient este şi bitterul suedez, are efect tonic asupra sistemului nervos, este dezintoxicant, stimulator, dar şi curele cu argilă. Pe lângă acestea nu uitaţi de stilul de viaţă sănător, în care să respectaţi orele de masă, de somn şi să petreceţi cât mai mult timp alături de cei dragi.
 


 

×
Subiecte în articol: ANM meteo prognoza meteo
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close