Antena 3 CNN Actualitate ANRMAP: România riscă sancţiuni de zeci de milioane euro după neregulile la contractele lui Negoiţă

ANRMAP: România riscă sancţiuni de zeci de milioane euro după neregulile la contractele lui Negoiţă

ANRMAP: România riscă sancţiuni de zeci de milioane euro după neregulile la contractele lui Negoiţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Iul 2012   •   12:42

CE ar putea declanşa împotriva României o procedură de infringement, cu sancţiuni de zeci de milioane euro, după nereguli la contracte atribuite de Primăria Sectorului 3 în mandatul lui Liviu Negoiţă, potrivit şefului ANRMAP, care acuză fosta conducere a autorităţii că nu a luat măsuri în acest caz, informează Mediafax.
   
"Primăria Sectorului 3 a atribuit circa 40 de contracte care au avut probleme de transparenţă. Acestea trebuiau publicate atât în SEAP cât şi în Jurnalul Oficial al UE, JOUE, însă în cel din urmă nu au fost publicate, iar cineva, nu ştiu cine, a sesizat CE în acest sens, iar CE a trimis o solicitare de lămurire către Ministerul Afacerilor Europene, la 22 martie. Statul român trebuia să să răspundă până la 31 mai", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Lucian Dan Vlădescu.
   
Conducerea ANRMAP de la acea dată nu a transmis răspunsul solicitat de CE, potrivit lui Vlădescu.
   
Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Antena 3, că Liviu Negoiţă (PDL) a organizat peste 40 de licitaţii ilegale pentru contracte finanţate din fonduri europene, pe care fostul şef al ANRMAP Cristina Trăilă le-a ascuns.
   
Trăilă a afirmat, într-o declaraţie de presă transmisă luni, că se încearcă o "vânătoare de vrăjitoare", pentru a se acoperi "tunurile pe bani publici dedicate baronilor USL" şi că actualul Guvern vrea să ridice pragul de achiziţie directă de la 15.000 euro la 20.000 euro pentru bunuri şi servicii şi la 60.000 euro pentru lucrări, ceea ce ar majora valoarea contractelor astfel atribuite cu 500 milioane euro.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close