Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 şi Ambasada Romaniei în Muntenegru, acţiune de comemorare a victimelor tragediei din Muntenegru

Antena 3 şi Ambasada Romaniei în Muntenegru, acţiune de comemorare a victimelor tragediei din Muntenegru

Antena 3 şi Ambasada Romaniei în Muntenegru, acţiune de comemorare a victimelor tragediei din Muntenegru
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
18 Iul 2014   •   09:39

Antena 3 şi Ambasada Romaniei în Muntenegru organizează astăzi un eveniment de comemorare a victimelor accidentului de autocar de anul trecut , chiar în locul în care a avut loc tragedia. 

Aproape 50 de români au trecut prin încercarea vieţii lor,  pe 23 iunie, anul trecut. Autocarul în care erau s-a prăbuşit în gol, într-o prăpastie, de la 70 de metri înălţime.

Pentru 19 dintre ei au fost ultimele clipe de viaţă.

23 Iunie, 2013. Podgorica, Muntenegru. Trebuia să fie a doua zi a unei vacanţe de vis. Dar pentru 47 de români s-a transformat în zi de doliu sau suferinţă.

La ora 17 şi 40 de minute, şoferul autocarului pierde controlul volanului într-o curbă, derapează, rupe parapetul şi cade peste 40 de metri într-o prăpastie. 15 oameni mor pe loc. 32 ajung la spital.

Alţi trei dintre supravieţuitori au pierdut lupta cu moartea la spitalul din Podgorica. Medicii muntenegreni au făcut eforturi pentru a salva alţi 29 dintre care aproape jumătate la terapie intensivă.

Sute de localnici au făcut o coadă enormă la uşa  spitalului, ca să doneze sânge.

Două zile mai târziu, toţi românii au fost preluaţi de aeronave militare şi echipe de la SMURD şi aduşi în ţară, într-o misiune coordonată de Raed Arafat.

După aproape 7 luni a venit şi rezultatul anchetei. Procurorii muntenegreni au ajuns la concluzia că şoferul a fost de vină pentru că avea viteză prea mare, adică 80 km/oră, pe un segment de drum unde viteza maximă admisă era de numai 40 km/oră. Pentru accidentul din Muntenegru, s-au plătit despăgubiri de peste 4 milioane de euro.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close